A brand new year
Image default
Beauty en verzorging

Haaruitval na corona als post covid-klacht?

Een post-covid klacht is simpel gezegd fysieke of mentale klachten die je overhoudt als je genezen bent van een corona besmetting. Mensen kunnen over het algemeen wel een aantal post-covid klachten opnoemen zoals, vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn, hartkloppingen et cetera. Wist je ook dat haaruitval na corona ook een ding is? Zo niet, dan kan je in dit artikel vinden hoe deze klacht ontstaat en of er een oplossing is voor een kale plek op hoofd.

Hoe ontstaat haaruitval na corona?

Hier kan kort en bondig over gesproken worden. Haaruitval na het herstellen van het coronavirus ontstaat nadat een persoon in een “coronaperiode” veel lichamelijke en/of mentale stress heeft ervaren. De lichamelijke stress komt van het daadwerkelijk hebben van corona. Het lichaam moet constant de ziektekiem bestrijden om het te verjagen. Dit proces kost het lichaam veel tijd en moeite en levert ook door ziek te zijn natuurlijk lichamelijke stress op. De mentale stress ervaar je als je de ziekte hebt en je onwijs bang bent om naasten en geliefden te besmetten of omdat je misschien in geldzorgen komt doordat je niet kan werken. Zoals men al weet is stress ontzettend slecht voor zowel lichaam als geest. Als je dit te lang ervaart kunnen er inderdaad complicaties zoals haaruitval ontstaan.

Haarreconstructie als oplossing

Als je last hebt van een kale plek op hoofd, dan ben je vast blij om te horen dat hier gelukkig een gepaste oplossing voor is. Een haarreconstructie doet wonderen. Het wordt van echt haar speciaal persoonlijk voor jou gemaakt. Het kan op een lokale kale plek worden geplaats. Het is zo realistisch gemaakt dat het compleet samenhangt met het echte haar wat nog op je hoofd zit. Je kan ook gewoon door met je dagelijks leven. Sporten en werken kan allemaal nog zonder dat de reconstructie een beschadiging oploopt.

https://www.echthaar.nl/