A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Voorkom oplichting met de tips van een ervaren autodealer in Etten-Leur

Wanneer je vroeger een tweedehands auto ging kopen, ging je verschillende dealers af om het aanbod te bekijken. Tegenwoordig kun je vrijwel alle occasions eerst online bekijken. Dat is prettig en een stuk sneller maar maakt ook het risico op oplichting en valse advertenties een stuk groter. Autodealer MV Motive uit Etten-Leur vertelt je waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen.

Tips van de autodealer in Etten-Leur: hoe voorkom je fraude?

Je herkent een valse advertentie al gauw omdat er hierbij meestal om een aanbetaling wordt gevraagd. Dat wordt natuurlijk geen ‘aanbetaling’ genoemd, want dat zou teveel opvallen. In plaats daarvan gebruiken oplichters de termen:

  • Kredietwaardigheid of proof of liquidity
  • Overboekingskosten
  • Zekerheidsstelling

Dit wordt ook altijd aan je gevraagd voordat je de auto ook maar gezien hebt. Vaak verloopt het enige contact met de verkoper via de e-mails. Trap hier niet in! Noch MV Motive, Noch enige andere betrouwbare autodealer in Etten-Leur zal je om een aanbetaling vragen. Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om te bellen of langs te gaan.

Betrouwbare vuistregels voor je anti-fraude checklist

Je zoektocht naar een betrouwbare occasion begint met een checklist waarmee je snel controleert of de verkoper van een auto te vertrouwen is. Let op de volgende punten:

  • Persoonlijk contact is niet mogelijk
  • Je moet betalen met een cheque of een overschrijving zonder dat je ergens voor hebt getekend
  • Je krijgt de auto niet te zien, misschien op een vage foto na

Weet je wat nog beter werkt? Langs gaan!

Pas wanneer je op bezoek gaat bij een autodealer in Etten-Leur weet je echt of je te maken hebt met een betrouwbare handelaar. Ga daarom eens kijken bij MV Motive. Overtuig uzelf en ervaar hoe prettig het is om zaken te doen met een autodealer die met je meedenkt!

Gerelateerde artikelen

APK-keuring: Meest problematische auto-onderdelen volgens Nederlandse garages

Snel uw auto verkopen?

Dashcams worden steeds populairder, en dat is maar goed ook