A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Tijd voor een nieuwe auto

Sinds een paar jaar wordt er vaak een vraag gesteld wanneer het tijd wordt voor een nieuwe auto. Ga ik kopen of leasen? Wanneer je een auto koopt is dit je eigendom, inclusief de kosten van onverwachte reparaties. Maar dan moet je ook in een keer de aanschafkosten betalen. Bij een full operational lease auto betaal je per maand een vast bedrag, inclusief reparaties. De enige kosten die erbij komen zijn de brandstof kosten. De leasemaatschappij blijft altijd de eigenaar van de auto. Een andere vorm is financial lease, hierbij betaal je de auto in stukjes af en aan het einde van de looptijd is de auto je eigendom. 

Wat zoek je in een auto? 

Bij het kopen van een auto is het belangrijk goed te kijken naar wat je nodig denkt te hebben. Heb je een gezin met kinderen, die ook nog eens sporten? Dan heb je een ruimte auto nodig, met genoeg ruimte in de kofferbak voor de sporttassen. Vind je uitstraling erg belangrijk en speelt ruimte geen rol? Dan zou je kunnen kijken naar een leuke sportieve auto. Misschien ga je graag op vakantie naar de mooie bergen van Zwitserland, dan heb je wel genoeg vermogen nodig om de bergen op te komen. Allemaal dingen om over na te denken bij de aanschaf van een nieuwe auto. 

Verbruik van een auto 

Ook iets om over na te denken is het verbruik van de auto. Duurzaamheid en hoge benzineprijzen spelen een steeds grotere rol. Een grotere auto verbruikt over het algemeen meer dan een kleinere auto. Ook verschillende merken spelen een rol bij het verbruik, omdat automerken hun motoren zelf ontwikkelen. Hierdoor verschilt het per merk in hoeverre de motoren zuinig te noemen zijn in verbruik. Dit maken automerken altijd zichtbaar in hun reclames, want hoe vaak zie je in een reclame niet de ontwikkelfase van een nieuwe auto? 

Elektrische auto kopen of leasen 

Op het moment is het ook steeds populairder om een elektrische auto te nemen. Zeker als je een duurzame leefstijl wilt. Wist je dat je best gemakkelijk elektrische auto leasen kan? Het voordeel van een elektrische auto is dat je het milieu minder belast. Een elektrische auto heeft gemiddeld over zijn levensduur namelijk 60% minder CO2 uitstoot dan een gemiddelde benzine auto. Een elektrische auto hoef je niet te tanken, je sluit hem aan op een laadpaal. Dit kan zowel thuis als onderweg, onderweg gebruik je een laadpas om te betalen voor je stroomverbruik. 

Actieradius van een elektrische auto 

De actieradius van elektrische auto’s wordt telkens groter en dus beter. Met de actieradius bedoelen we hier hoever een elektrische auto kan komen op een volle accu, vergelijkbaar dus met een volle tank benzine. In het begin van het tijdperk van de elektrische auto kon je een kleine 300 kilometer rijden op een volle accu. Tegenwoordig kan je 600 tot 700 kilometer rijden met een volle accu. Dit is afhankelijk van de capaciteit van je accu en hoeveel je auto verbruikt. Het enige nadeel van een accu is dat het opladen ervan langer duurt dan het tanken van een auto. Het opladen van een accu duurt gemiddeld 5 tot 10 uur.