A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van het leasen van een auto

Een Audi A4 leasen. Een Citroën Berlingo leasen. Een Volkswagen Golf leasen. Overal op het internet vind je diverse leasemaatschappijen die je proberen te overtuigen om bij hen te leasen. Misschien ben je op zoek als particulier, of misschien zoek je als werkgever het perfecte bedrijf om mee in zee te gaan. Zowel voor particulieren als werkgevers zijn er namelijk tal van voordelen verbonden aan het leasen. Of moeten we zeggen, aan het huren van een auto, want dat is nu eenmaal waar leasen voor staat. 

Geen verrassingen

Als je een contract voor een auto afsluit bij een leasemaatschappij teken je voor een bepaalde contractduur en een bepaald maandelijks bedrag. In dit bedrag zitten alle verzekeringen, de wegenbelasting, de afschrijving van de auto en meer. Allemaal kosten dus die je anders afzonderlijk zou moeten regelen. Als je een auto leaset, mag je er ook zeker van zijn dat er een vervangauto voor je klaarstaat als dit nodig zou zijn. Ook zijn de onderhoudskosten al inbegrepen. Dus elke maand betaal je een vast bedrag en daar komt niets meer bij. Je komt dus nooit voor verrassingen of extra kosten te staan. 

Van de zaak en van thuis

Als je niet als particulier een auto leaset maar wel als werknemer, is dit misschien nog voordeliger. Het is namelijk je bedrijf dat dan voor de kosten opdraait. Het enige waar jij rekening mee moet houden is de bijtelling. Het percentage van de bijtelling wordt bepaald door het aantal CO2-uitstoot van je auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de bijtelling. Je werkgever is verplicht om de bijtelling te rekenen bij je loon. Op het einde van de rit wordt de bijtelling dan verrekend met je inkomstenbelasting. Als je kiest voor zuinig, ondervind je daar dus weinig last van.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen