A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Boot beveiligen

Nederland kent vele wateren: rivieren, meren, plassen, grachten, kanalen, slootjes etc. Steeds meer mensen beschikken over een motorboot, sloep of ander vaartuig. Helaas worden er ook steeds vaker boten gestolen. Onderstaand vindt u tips om te voorkomen dat uw boot wordt gestolen.

 

Cijfers gestolen boten

Jaarlijks worden er ruim 1200 boten gestolen, zo blijkt uit cijfers van stichtingvbv. De politie houdt toezicht op jachthavens, neemt aangiftes op en spoort criminelen op. Voorkomen is beter dan genezen; met de volgende tips beveiligt u uw boot.

 

GPS tracker boot

Met een GPS tracker boot ziet u altijd waar uw boot is, ontvangt u diefstalmeldingen op het moment dat uw boot gestolen wordt, een melding wanneer de GPS tracker wordt losgekoppeld van de voeding en kunt u zelf een veiligheidszone instellen. Komt de boot buiten de veiligheidszone, ontvangt u daar ook een melding van per sms, mail of pushnotificatie via de bijbehorende app. Bekijk daarnaast altijd de locatie van uw boot die de GPS tracker meet via GPS. U kunt met meerdere personen tegelijkertijd inloggen en zit niet vast aan langlopende contracten en heeft geen software installaties nodig. De GPS tracker is ook geschikt om een jetski te beveiligen.

Goedgekeurd bootslot

Er zijn verschillende soorten sloten, maar een ART-4 of ART-5 bootslot geeft goede bescherming voor uw boot. Deze sloten zijn geschikt voor de zwaardere voer- en vaartuigen, dus niet voor fietsen. ART-sloten beschikken over een ART-keurmerk en hebben uitgebreide tests ondergaan van SKG-IKOB. Zowel laboratoriumtesten als aanvalstesten. Leg de boot altijd vast aan een ketting met het goedgekeurde bootslot. En nog beter: maak ook de buitenbordmotor vast aan een kabel of ketting in combinatie met een ART-4 of ART-5 bootslot. Zo wordt het voor criminelen nog moeilijker gemaakt om de boot of alleen de buitenbordmotor te stelen. Want ook buitenbordmotoren zijn populair onder het dievengilde. Jaarlijks worden er ruim 2100 buitenbordmotoren gestolen, blijft uit de cijfers van hetzelfde onderzoek van stichtingvbv.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/boot/