A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Wat kost een advocaat

Iedereen weet wel wat advocaten vrij duur zijn. Dit komt omdat het een ingewikkelde baan is waar veel tijd in gaat zitten. Ze rekenen dan ook hoge uurlonen. Als je geïnteresseerd bent in wat de uurlonen per bureau is kun je kijken op websites waar ze dit vergelijken. Het bureau van de bekende advocaat Spong is daar de duurste aangezien ze 400 euro per uur rekenen. Bekende advocaten zijn duurder omdat er meer vraag naar hen is. Daarnaast behoren ze ook tot de beste advocaten uit het land omdat veel mensen hun als advocaat willen. Ze kunnen dus meer vragen dan kleinere advocaten. De duurste advocaten zitten ook in de Randstad. Voor een advocaat den haag betaal je bijvoorbeeld aanzienlijk meer dan een advocaat in het oosten van het land of een advocaat Strafrecht Westland bijvoorbeeld. Uit de gegevens blijkt dat het gemiddelde rond de 180 euro per uur ligt. Dat is ook niet niks.

Maar waarom ligt het uurtarief van een advocaat nog meer hoger door? De ervaring van de advocaat speelt een grote rol. Hoe meer jaren ervaring, hoe duurder hij of zij wordt. De complexiteit en omvang van de zaak beïnvloed de prijs ook. En grote fusie of moordzaak is een stuk duurder dan een echtscheiding. Het ligt er ook aan of het een particuliere zaak is. Advocaten rekenen voor ondernemers vaak een hoger tarief. Dit komt omdat zij meer te besteden hebben en het vaak een zaak is die meer tijd in beslag neemt. De grootte van het bureau telt ook mee. Een klein bureau is vaak goedkoper dan een internationaal kleiner bureau.

Dan kun je je afvragen of een duurdere advocaat vaak ook beter is. Dit is meestal wel het geval maar dat ligt ook aan de zaak. Voor een grote zaak wil je het liefste een goede grote advocaat hebben omdat de kans dat je dan wint hoger ligt. Voor een kleinere zaak is een goedkopere kleine advocaat ook prima.

https://www.ebhlegal.nl/