A brand new year
Image default
Eten en drinken

Wat kan je allemaal doen tijdens je stedentrip in Brussel?

Stel je voor, je hebt een tijd gespaard. Of misschien heb je gewoon geld over of spek je op het geld van je ouders. Hoe dan ook, je gaat naar Brussel voor een gezellige stedentrip! Maar wat is daar te doen? Wat weet je er meer van dan dat het de hoofdstad van België is (of zelfs dat niet)? Het is namelijk een stad met heel veel historie en cultuur. Of je nou tiener, tiener-af, volwassen of bejaard ben, in Brussel kan iedereen zich (minstens) een dag vermaken. Met of zonder moeite, het gaat zeer zeker lukken. Om een duwtje in de juiste richting te geven worden hieronder een aantal voorbeelden gegeven van activiteiten waaraan je jouw tijd kan besteden en vast en zeker je dag mee door zal komen.

De Grote Markt
Dit super originele voorbeeld van de Historische Grote Markt mag uiteraard niet ontbreken en is een uitermate geschikte locatie om jouw stedentrip bij af te trappen. Het prachtige maar vooral ruimtelijke marktplein dat zich bevindt in het hart van de Belgische hoofdstad behoort tot UNESCO Werelderfgoed, samen met het stadhuis uit 1402 dat gebouwd is in flamboyante gotiek bouwstijl. Vanaf de grote markt kan je zo door wandelen naar een ander econische bezienswaardigheid, namelijk manneke pis.

Musea: van het Riolenmuseum tot Schone kunsten
Brussel kent erg veel mooie en fraaie musea. Een van deze musea is het museum voor Schone Kunsten. Hier zijn meer dan 20000 schilderijen, tekeningen en sculpturen verzameld. Deze dateren variërend, van het begin van de vijftiende eeuw tot heden. Het is een kunstwalhalla dat iedere woensdag van de maand na 13:00 uur gratis te bezoeken is. Naast dit prachtige museum is er ook nog het eerder genoemde Riolenmuseum. Dit laat een deel van de ruim 300 kilometer tellende riool van Brussel zien. Het is in feite een ode aan het harde werk van de medewerkers van de Riolendienst.
Het museum is alleen met een groep en op basis van reservering te bezoeken.

Shoppen: van antiek tot design bij de Grote Zavel
België staat onder andere bekend om z’n antiek. Als je van echt antiek en oude spullen houdt, ga dan vooral naar de wijk ‘de Grote Zavel’ waar op het plein voor de Lieve Vrouwekerk op zaterdag en zondag een antiekmarkt te vinden is. De wijk is van oorsprong een rijke wijk van de bourgeoisie. Het kent veel restaurants, antiekwinkeltjes, couturiers en chocolatiers. Zo is chocolade natuurlijk ook zo’n typisch belgisch ding.

Jouw stedentrip naar Brussel compleet maken
Wil jij jous stedentrip naar Brussel compleet maken? Sluit dan een van de (of alle) dagen af met een heerlijk diner bij een restaurant in Brussel. Een restaurant in Brussel dat dat zeker wordt aangeraden in de Gard. Dit restaurant brussel serveert authentiek scandinavisch eten en is te vinden op de begane grond van het courtyard hotel in Brussel!

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/