A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Voor al je weer- en verkeersinformatie check dan Teletekst Online!

Op de pagina van Teletekst Online kun je alle NOS  teletekstpagina’s vinden die je wil! Maar zelf, als weerfanaat, gebruik ik het meeste de pagina’s Teletekst 702, Teletekst 703 en teletekst 704.  Op deze pagina’s is de weersverwachting in Nederland te zien.

Teletekst 702

Op teletekst 702 is de landkaart van Nederland te zien en per regio wordt dan de temperatuur aangeduid. De bovenste rode cijfers is de maximum temperatuur en de gele cijfers eronder is de minimum temperatuur. Links staat in blauwe tekst zeer beknopt weergegeven wat de verwachtingen zijn. Soms is er ook een sub pagina van pagina 702 waar dan de windverwachting te zien is. Dit is vaak het geval als het stormachtig weer is.

Teletekst 703

Als je een wat uitgebreidere omschrijving van de weersverwachting van vandaag wil zien, dan zit je goed op pagina 703. In 3 alinea’s wordt er ingegaan op het weer van vandaag. Kort helder weergegeven zoals je van teletekst gewend bent. Rechts onderin staat een tijd weergegeven wanneer de omschrijving verder gaat naar een volgend tijdvak.

Teletekst 704

Teletekst 704 is misschien wel mijn favoriete teletekstpagina. `Hier zie je de weersverwachting van de komende 5 dagen. Eerst in een paar regels zeer beknopt beschreven. En vervolgens zie je de getallen waar dat op gebaseerd is. In totaal zijn er per dag 6 kengetallen weergegeven. Allereerst zie je de kans op zon als percentage weergegeven met daaronder de verwachte kans op neerslag. Vervolgens zie je de verwachte minimum temperatuur van die dag met aansluitend de verwachte maximum temperatuur. Daaronder zie je wat getallen over het weer. Allereerst de windrichting en daarna de windkracht. De windkracht wordt weergegeven in halve windstreken. Dus N, NO, NW etc.

Ben je na deze post benieuwd geworden? Bezoek de site dan zo snel als je kunt!

https://teletekst.online