Nadelen van een pelletkachel

Pelletkachels zijn begonnen met het winnen van populariteit in veel ontwikkelde landen, zoals in Nederland, VS, Canada, en het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de beste verwarming oplossing voor veel moderne huizen en appartementen. Toch zijn er een aantal nadelen. In dit artikel zullen we de 5 grootste nadelen van een pelletkachel bespreken. 

Nadelen van een pelletkachel

In een oogopslag

1. Luidruchtig

2. Elektriciteit nodig

3. Onderhoud

4. Kostbaar als de brandstofvoorziening niet beschikbaar is

5. Plastic zakken

 

1. Luidruchtig

Sommige pelletkachels kunnen een beetje lawaai maken, waardoor u het vervelend kunt vinden. Twee componenten van een pelletkachel zijn voornamelijk verantwoordelijk voor dit soort geluid. Een daarvan is de motor voor de verbrandingslucht en een andere is de ventilator. Soms maakt de riem van de ventilator het geluid. Het geluid is niet ondraaglijk. 

 

2. Elektriciteit nodig

Pelletkachels hebben een beetje elektriciteit nodig om te werken. Ventilatoren, elektrische regelaar, en de pellettoevoer hebben elektriciteit nodig om de kachel te onderhouden. Hij verbruikt elektriciteit ter waarde van €8 per maand. Zonder elektriciteit werkt hij niet. U moet een reserve-energiebron hebben voor het geval er geen elektriciteit is.

 

3. Onderhoud

Pelletkachels hebben verschillende onderdelen die regelmatig onderhoud vereisen. Er zijn onderdelen zoals de motor, de ventilator, de temperatuursensoren en de vultrechter. Ze hebben een jaarlijks of maandelijks onderhoud nodig.

 

4. Kostbaar als de brandstofvoorziening niet beschikbaar is

De prijs van pellets lijkt soms duur, maar is het niet.  Koop altijd in een bulk om wat geld te besparen. De meeste pelletkorrels komen dan vaak ook in grote zakken

 

5. Plastic zakken

Elke keer dat u pellets koopt, krijgt u dit in een plastic zak. Dus als u regelmatig pellets koopt, krijgt u een heleboel plastic zakken. Plastic is niet erg geschikt voor onze leefomgeving. Je kunt plastic niet afbreken zonder het te verbranden. Bij verbranding van plastic zakken kunnen veel gevaarlijke gassen vrijkomen die aan de basis liggen van de opwarming van de aarde. Ook is plastic de hoofdschuldige aan de water- en bodemverontreiniging.

Om een goed overzicht te krijgen is het belangrijk om de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen. Bekijk hier een overzicht van alle voor- en nadelen van een pelletkachel.

 

 

https://www.pelletkachelvergelijker.nl