A brand new year
Image default
Zakelijk

5 tekens van goed werkgeverschap

Twijfel je wel eens of je bij je huidige werk op de goede plek bent? Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je daaraan zou twijfelen, bijvoorbeeld de reisafstand. Een ander is de werkgever zelf. Herken je de volgende pluspunten op je werkplek? Dan is er eigenlijk geen reden om weg te gaan.

Hij/zij is bereid om het gesprek aan te gaan over je loon

Ja, het bedrijf heeft natuurlijk een bepaald budget en je kan niet meteen verwachten dat je salaris in één keer dubbel zo hoog wordt. Aan de andere kant zou je leidinggevende wel open moeten staan voor een gesprek wanneer je keihard gewerkt hebt en een loonsverhoging op zijn plek is.

Hij/zij stelt jouw veiligheid voorop

Veiligheid zou overal hoog in het vaandel moeten staan. Denk aan het aanbieden van EHBO-cursussen. Tevens zijn bhv’ers en een werkplekinstructiekaart voor zich, zodat in noodsituaties iedereen in veiligheid wordt gebracht.

Je leidinggevende geeft het goede voorbeeld

Niets is zo fijn als een leidinggevende die zelf ook het goede voorbeeld geeft. Iemand die op tijd is, afspraken nakomt en zich ook houdt aan de werkinstructiekaart die verplicht is. Dit is iemand waar je tegenop kunt kijken en iemand die je ook daadwerkelijk kunt vertrouwen.

Je werkgever stimuleert het saamhorigheidsgevoel

Een werkgever moet ervoor zorgen dat er een fijne werksfeer wordt gecreëerd voor iedereen. Dat wil zeggen dat je goede materialen tot je beschikking moet kunnen krijgen. Tevens moet hij zorgen voor harmonie binnen een team. Personeel dat niet goed met elkaar overweg kan, is slecht voor een bedrijf.

Je leidinggevende houdt rekening met je persoonlijke situatie

Jij bent een individu en geen nummertje op de personeelslijst. Kent jouw leidinggevende jouw naam en interesses en zorgt hij af en toe voor een presentje? Dan mag je best tevreden zijn met de plek waar je nu werkt.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/