A brand new year
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor zwarte vloerbedekking?

Zwarte vloerbedekking is het nieuwe zwart

In de mode is de kleur zwart een nietje. Het is slank, slankt af en raakt nooit uit de mode. Maar als je denkt aan zwarte muren of zwarte tapijten in je huis, kan het overweldigend lijken. Het gebruik van zwart in uw huisontwerp moet niet worden gevreesd. In feite wordt het als neutraal beschouwd en net als bij kleding past het bij bijna alles. Bij het creëren van interieurelementen lijkt zwart de neutrale kleur te zijn die vaak over het hoofd wordt gezien en wordt weggelaten. Het is tijd om te stoppen met het overzien van zwarte vloerbedekking en te zien hoe het gebruik ervan in uw ruimte een gewaagde, moderne en verbluffende ontwerpkeuze voor uw huis kan zijn.

Held met veel verkeer

Donkerkleurige tapijten zijn uitstekend geschikt voor gebieden met veel verkeer, omdat ze vuil en vlekken gemakkelijker verbergen. Lichte, neutrale kleuren zoals crèmes, wit en grijs moeten vaker worden gestofzuigd en schoongemaakt, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Als u een tapijt in een donkere kleur heeft, zoals zwart, hoeft u minder geld uit te geven aan professionele schoonmaak- en schoonmaakgereedschappen. Bovendien vallen de naden van het tapijt ook minder op bij donkere tapijttinten.

Zwart past bij alles

Zoals eerder vermeld, is zwart neutraal en vaak een nietje in kledingkasten. Het kan dezelfde betrouwbaarheid ook in uw huis bieden. Over het algemeen gaan donkere kleuren gemakkelijker samen met meubels, gordijnen en andere decoratie-elementen dan lichtere tinten. Zwart kan ook een aantrekkelijk contrast creëren in combinatie met een lichte muur, lichte meubels of andere lichtgekleurde decorelementen. Als je je ruimte helemaal opnieuw inricht, kan het kiezen van een zwart tapijt een springplank zijn naar eindeloze ontwerpmogelijkheden. Naast een zwarte kleur kan een andere donkere kleur ook perfect passen, zo zijn er genoeg voorbeelden van donkerbruin laminaat of PVC vloeren waarmee de mooiste interieurstijlen gecreëerd kunnen worden.

Gezellig en humeurig

Donkere kleuren op vloeren en muren kunnen ruimtes kleiner en dus gezelliger maken, terwijl lichte kleuren ruimtes openen, waardoor ze groter lijken. Zwart zorgt niet alleen voor een gezellig effect, maar geeft een ruimte ook sfeer. Het gebruik van een zwart tapijt in een woonkamer of studeerkamer kan de ruimte een geheel nieuw dramatisch gevoel geven en tegelijkertijd comfort bieden terwijl je wegsmelt in je bank voor een filmmarathon. Bovendien kan het gebruik van natuurlijk licht, grote delen van de ruimte en contrasterende tinten helpen om een zwart tapijt in balans te brengen.

Scale Back. Wees gedurfd.

Als het kiezen van volledig zwarte kamerbrede vloerbedekking nog steeds ontmoedigend is, probeer dan in plaats daarvan een gedurfd contrast in je huis te brengen met vloerkleden en lopers. Het hebben van een vloerkleed met een patroon waarin zwart is verwerkt, kan een fantastische manier zijn om je teen onder te dompelen in deze dramatische ontwerpkeuze. Het kan je eetkamer wat formeler maken of je woonkamer een gezellige verfijning geven. Traplopers zijn een andere geweldige plek om zwart en patronen met zwart op te nemen. Trappen zijn vaak een drukbezocht gebied, dus het kiezen van een donkergekleurde loper is niet alleen een gedurfde ontwerpoptie, maar ook een onderhoudsarme optie.

 

Gerelateerde artikelen

Sleutel afgebroken? Slotenmaker Amersfoort helpt

Drie renovatietips voor 2021

Makelaar in Rhenen onmisbaar bij de verkoop