A brand new year
Image default
Woningen

Nieuwe sfeer door kleine aanpassingen in jouw interieur

Misschien denk je er ook wel eens over na om jouw interieur een opfrisser te geven, maar heb je geen zin in grote verbouwingen of renovaties. Gelukkig is het helemaal niet nodig om alles uit de kast te trekken om een nieuwe sfeer aan jouw ruimte te geven. Kleine en subtiele veranderingen in de aankleding, het kleurenpalet of de indeling van jouw interieur kunnen al een groot effect hebben op de sfeer in een ruimte. Door verder te lezen, ontdek je hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Maak gebruik van diverse accessoires en accenten

Bij het aankleden en inrichten van jouw interieur zul je snel denken aan het grote meubilair dat ook zeker belangrijk is voor de uitstraling van jouw ruimte. Vergeet hierbij echter niet dat het uiteindelijk de kleine accessoires en accenten zijn die de aankleding van de ruimte helemaal afmaken. Alleen al door het ophangen van een kleurig kunstwerk, het toevoegen van (sier)kussens met diverse texturen en het neerzetten van planten kunnen een ruimte al een heel andere uitstraling geven. De kleinste details, zoals het terug laten komen van bijvoorbeeld andere kunstwerken, kussens of planten in de ruimte kan de sfeer als nieuw laten voelen.

Kleuren en texturen maken een groot verschil

Een aanpassing in de kleuren en texturen die je in jouw interieur terug laat komen, kan een groot effect hebben op de uitstraling en sfeer in een bepaalde ruimte. Kleine aanpassingen waar je aan kunt denken op het gebied van kleuren en texturen zijn het verwisselen of toevoegen van een vloerkleed, gordijnen en hoezen van jouw sierkussens of bank. Ook het ophangen van een wanddecoratie met opvallende kleuren en texturen dragen bij aan de uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor foto afdrukken op aluminium via FotoOpAluminium, of wat te denken van een foto op hout of textieldoek?

Impact van het herschikken van jouw interieur

Is de indeling van jouw interieur al jaren hetzelfde? Overweeg dan eens om jouw meubilair te herschikken, want een vernieuwde indeling heeft een positieve invloed op de sfeer in de ruimte. Ook hier hoef je niet groot te denken. Een aanpassing als het verplaatsen van de bank naar een andere muur of het ruilen van de bank met de fauteuils kan al wonderen doen. Daarnaast kun je hierbij denken aan het veranderen van de positie van de eettafel en stoelen om de ruimte een andere dynamiek te geven.

Dit doet verlichting met jouw ruimte

Ook het soort verlichting dat je hebt, bepaalt de sfeer en uitstraling van de ruimte. Felle verlichting zorgt voor een heldere en pittige ambiance, terwijl gedempte verlichting een warme en gezellige sfeer met zich meebrengt. Bedenk dus wat voor verlichting je nu hebt en of je dit aan zou willen passen. Andere opties die je hebt, zijn het installeren van dimmers om de felheid van het licht eenvoudig aan te kunnen passen. Daarnaast kun je denken aan het veranderen van lampenkampen, de omlijsting van jouw lamp of hanglampen in het algemeen.

Met al deze tips voor kleine aanpassingen kun je jouw interieur in een handomdraai van een nieuwe sfeer voorzien. Stel dus niet langer uit, maar ga direct aan de slag als je het tijd vindt worden om jouw interieur een opfrisser te geven.