Welke mobiele airco?

Hoe werkt een mobiele airco?

In de herfst geniet u nog na van de heerlijke zomer die u heeft ervaart, maar gedurende de lange winter periode kijkt u uit naar de eerste warme zomerdagen. Zodra het echter mei is, vreest u de hete zomerdagen en al helemaal die warme en benauwde nachten, wanneer u niet meer goed tot uw nachtrust komt.

Maar hoe kan een airco nou zorgen voor een gekoelde ruimte, terwijl het buiten superheet is? U kunt een mobiele airco vergelijken met een kleine koelkast. Zonder te technisch te worden, kunt u het principe als volgt bekijken.

De airco onttrekt warmte uit de warme ruimte. Dit doet de airco door een koelvloeistof te gebruiken en koude lucht door middel van een ventilator de ruimte rond te blazen.

Welke types airco zijn er?

Er zijn diverse modellen airco’s op de Nederlandse consumentenmarkt. De meest gebruikelijke en toegepaste airco’s zijn een split-units en een mobiele airco.

Split-unit airco

Een split-unit airco bestaat uit twee verschillende onderdelen: een binnen deel en een deel voor buiten. Het binnen gedeelte van de airco is dat deel welke de koele lucht de ruimte inblaast en de buiten deel herkent u vaak door de ventilators in een compacte vierkante of rechthoekig vormige kast.

Een split-unit installeert u dus op een vaste plek in een woonruimte. Voordeel is dat u de ruimte volledig kunt afsluiten als u dit wilt, waardoor er dus geen warmte van buiten naar binnen komt.

Mobiele airco

Bij mobiele airconditioning is het, mogelijk om een airco te plaatsen in die ruimte waar u op dat moment zit.

Een mobiele airco heeft een slang, welke naar buiten gaat, waardoor er dus wel een raam of deur in de ruimte moet zitten.

Grote voordeel van een mobiele airco is dat u geen installatie meer nodig heeft. De mobiele airco valt dan ook onder de categorie standalone-airconditioning.

Split-unit airco kopen of een mobiele airco kopen?

Welke airco u moet kopen is afhankelijk van de wensen die u heeft en de mogelijkheden die uw woning biedt.

Over het algemeen geldt dat een split-unit airco een grotere capaciteit heeft en dus een grotere inhoud kan koelen dan een mobiele airconditioner. U kunt het beste een mobiele airco aanbieding kopen. Deze zijn vaak in het hoogseizoen duurder dan voor de start van het zomerseizoen.

https://mobieleaircoaanbieding.nl/shop/