A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Waarom voorsteden en plattelandsgemeenten de beste plekken zijn om te wonen in 2022

Steeds meer mensen laten de drukte van het stadsleven achter zich en verhuizen naar een buitenwijk of gaan op het platteland wonen. En dat is niet zo gek. Steden worden steeds voller, gezinnen zijn op zoek naar veilige buurten en door de vergrijzing zien we steeds meer ouderen die willen genieten van een langzamer levenstempo door naar bijvoorbeeld Limburg te verhuizen.

Redenen

De migratie uit de stedelijke centra is wordt gedreven door een aantal factoren, waaronder de hoge kosten van levensonderhoud in steden, de wens naar meer ruimte, en de behoefte aan een betere kwaliteit van leven.

Voordelen

Voorsteden en landelijke gemeenschappen bieden een verscheidenheid aan voordelen die in grote steden moeilijk te vinden zijn. Voor gezinnen is de grootste aantrekkingskracht meestal de veilige omgeving en goede scholen. In veel gevallen hebben voorsteden en plattelandsgebieden lagere misdaadcijfers dan grote steden, en de scholen zijn vaak beter gefinancierd en hebben meer middelen. Er zijn ook tal van buitenactiviteiten om kinderen bezig te houden, zoals wandelen, fietsen en vissen.

Voor singles is de grootste aantrekkingskracht van het leven in voorsteden en op het platteland meestal het tragere tempo van het leven. In steden is iedereen altijd gehaast en is het soms moeilijk om rust te vinden. Maar in de buitenwijken en op het platteland hebben mensen vaak meer tijd om te ontspannen en van het leven te genieten. In deze gebieden is ook het gemeenschapsgevoel sterker en is de kans groter dat mensen hun buren kennen.

Dus als jij nog op zoek bent naar een veilige, betaalbare plek om een gezin groot te brengen of wilt genieten van een langzamer levenstempo, overweeg dan zeker om te verhuizen naar een voorstedelijke of landelijke gemeenschap in 2022. Hulp nodig bij een verhuizing naar Limburg? Verhuisbedrijf Geleen staat voor je klaar.

https://www.obs-beukenlaan.nl/de-voordelen-van-een-verhuisbedrijf/