A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Rijk in de tuin

Bij kleine kinderen kan je vaak al veel eigenschappen voor later waarnemen. Ik was bijvoorbeeld als kind altijd al ondernemend. Mijn vader had bijvoorbeeld een handeltje in het repareren van fietsen, daarbij gebruikte hij een heleboel kogellagers om de wielen soepel te laten draaien. Dit was voor mij een ideale kans want de lagertjes leken net op knikkers en ik nam er dan vaak ook een aantal mee naar school om te ruilen voor echte knikkers, zo hield ik zakgeld over om op te sparen voor Lego en computerspelletjes. Als jonge jongen verdiende ik graag wat bij door te klussen in de tuin. Mijn ouders vonden het prima, zo hoefden zij minder werk te verrichten en ik kon geld verdienen om de nieuwste spelletjes en het lekkerste snoep te halen.

Het begon allemaal aan het begin van de herfst van 2000. De bladeren vielen van de bomen en ons gazon. Voor een tientje begon ik met harken, een verschrikkelijke klus maar voor een uurtje werk was het een prima rendement. De buren zagen mij bezig en vroegen of ik ook hun tuin even aan kon pakken. Uiteindelijk ben ik zo bijna de volledige buurt door geharkt en had ik genoeg geld bij elkaar geharkt om een bladblazer aan te schaffen. Het jaar daarna had ik mijn investering dubbel en dwars terug verdiend. Natuurlijk had ik nog geen grote kosten en kon ik dus mijn klus imperium uitbreiden. Ik besloot in mijn assortiment aan klusdiensten te verbreden door niet een benzine grasmaaier maar een elektrische maaier zodat ik de stroom kon aftappen en geen kosten had aan benzine.

Toch werd ik steeds groter en groter en kwam ik er niet meer aan toe om mijn zuurverdiende geld uit te geven. Ik besloot mijn hoveniersbedrijfje te verkopen. Tegenwoordig is het bedrijf een hoveniersmagnaat in de regio haaglanden.

http://www.fuxtec.nl/