A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Popcorn maken met een popcorn machine!

De meeste mensen denken gelijk aan de biosscoop als ze het woord popcorn horen. En dat is ook niet zo gek, wie houdt er niet van een lekker avondje besteden in de bioscoop met een lekkere grote bak popcorn op je schoot.

Het personeel van de bioscoop kan van geluk spreken dat er tegenwoordig zoveel geautomatiseerd kan worden. Ook het popcorn maken valt hier onder. Het zou heel frappant zijn als het personeel zelf karamel popcorn moet maken. Gelukkig hebben ze hier een popcorn machine voor. Hiermee kunnen ze zoete popcorn maken. Maar ook met evenementen als Halloween of carnaval zie je vaak dat ze gekleurde popcorn maken en deze serveren in een vrolijk bakje.

Dit kun je thuis zelf ook doen. Geloof het of niet maar je kunt thuis ook popcorn maken met een popcornmachine. En een gunstige bijkomstigheid is dat een popcorn machine kopen niet eens zo heel duur hoeft te zijn. Het enigste wat je nog moet doen is de popcorn machine gebruiken. En dat is niet zo erg om te doen, want iedereen wordt blij en vrolijk van de lekkere geuren die vrijkomen als onze gele knoopjes tot ontpopping komen. Mocht je nou thuis geen behoefte hebben aan een popcorn machine kun je nog altijd deze delicatesse in de pan maken. Een scheutje olie erbij, en poppen maar!

Daarnaast is popcorn ook nog eens een goedkope snack. Voor een paar euro heb je al genoeg mais om voor een hele week popcorn te maken! Maar niet te gek doen, want popcorn is natuurlijk niet de meest gezonde snack. En helemaal niet als er een lading karamel of chocolade overeen wordt gegoten. Mocht je de gezondste, tussen aanhalingstekens, popcorn variant willen maken, zou je toch echt zoute popcorn moeten maken. Voor sommigen geen probleem want die vinden de zoete variant helemaal niets.

Ben je geïnteresseerd in het maken van je eigen karamel popcorn of wil je eens een popcorn machine gebruiken? Lees dan de lekkerste popcorn recepten en handleidingen in het volgende artikel.  

https://kookspullenwinkel.nl/inspiratie/zo-maak-je-zelf-de-lekkerste-popcorn-met-over