A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Maak je interieur gezellig voor de winter

De winter is nu toch echt aangebroken en met temperaturen van onder de 0 graden, zijn we toch wat vaker in ons huis te vinden. Op de momenten dat je thuis bent, wil je natuurlijk wel dat het er gezellig en comfortabel uitziet. Soms kan het lastig zijn om je woning echt warm en aangenaam eruit te laten zien, maar na het lezen van dit artikel zijn die zorgen voorbij. Woonipedia geeft je een aantal handige en praktische tips om je interieur gezellig voor de wintermaanden te maken.

 

1. Zet kaarsjes neer

Een tip die er hoe dan ook voor zorgt dat je een warm en winterse stijl krijgt, zijn kaarsen. Koop een aantal mooie grote kaarsen en wat kaarsjes in glazen. Steek ze s’avonds aan als het donker wordt (wat nu al lekker vroeg is) en je zult meteen merken dat er een gezelligheid in de kamer komt. Kaarsen zijn altijd goed, je moet natuurlijk niet overdrijven, maar als je een normaal aantal in je kamer zet, krijg je sowieso een warme sfeer.

 

2. Kussentjes en dekens

Kussentjes en dekens zien er niet alleen heel gezellig uit, maar houden je ook lekker warm. Zorg ervoor dat je kussen en dekens uitkiest die goed bij je interieur passen. Het ziet er natuurlijk niet mooi uit als je kleuren uitkiest die helemaal niet bij elkaar passen. Voor de winter kun je daarbij ook gaan voor wat donkerdere kleuren. Denk hierbij aan grijs, bruin of een mooie kleur rood of blauw. Juist de pastelkleuren en neonkleuren kan je beter bewaren voor het zomerseizoen.

 

3. Opgeruimd staat netjes

Tot slot een tip die je niets gaat kosten. Zorg ervoor dat je huis of kamer netjes blijft. Je bent veel thuis wat betekent dat je ook meer troep zal maken dan anders, je leeft immers in je huis. Maar een huis vol met rommel oogt natuurlijk niet gezellig en dus is het aan te raden het huis goed schoon en netjes te houden. Neem elke dag even een momentje om alles weer aan kant te brengen. Doe dit het liefst voordat de avond begint, zodat je s’avonds lekker onder je dekentje met je kaarsjes aan kunt genieten van de winter!

 

Wil je nog veel meer weten over interieur en lifestyle? Kijk dan eens op de website van www.woonipedia.nl!