A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Je woning verkopen en dan weer terughuren

Een eigen huis hebben is voor veel mensen een droom. Helaas kan het soms voorkomen dat je het geld nodig hebt dat in de woning vastzit. Zou het niet mooi zijn als je dan toch in je eigen woning kan blijven wonen? Door je huis te verkopen en dan weer terug te huren kan dat.

De kinderen helpen bij de koop van een woning

Stel dat je kinderen hebt die graag een huis zouden willen kopen. In de huidige oververhitte woningmarkt is dat vooral voor starters bijna niet te doen. Zou het niet mooi zijn als je ze kunt helpen met een schenking? Maar hoe kom je aan het geld? Door je woning te verkopen en vervolgens terug te huren krijg je de beschikking over de overwaarde van je woning en kun je er toch blijven wonen. Zo kun je je kinderen helpen zonder dat je zelf moet verhuizen. Mocht je op een dag toch willen verhuizen, bijvoorbeeld om kleiner te gaan wonen of dichter bij de kinderen, dan hoef je alleen nog maar de huur op te zeggen.

Overwaarde vrijmaken

Een eigen woning wordt vaak gezien als een goede investering. Hoewel huizenprijzen soms dalen, is in het verleden gebleken dat de waarde van de meeste huizen op de lange termijn omhoog gaat. Woon je al lange tijd in dezelfde woning en heb je je hypotheek (grotendeels) afgelost, dan heb je lage maandelijkse woonlasten en veel overwaarde. Een groot deel van je vermogen zit in de stenen. Wil je na je pensionering meer leuke dingen doen, bijvoorbeeld die verre reizen maken waar je eerder nooit de tijd voor had, dan kun je dat vermogen goed gebruiken. Je huis verkopen en terughuren is dan de oplossing.

Hoe werkt het verkopen en terughuren

Verkopen en terughuren bij Bagro Vastgoed is heel eenvoudig. Je maakt een afspraak met een van de adviseurs van Bagro Vastgoed. Deze kan je alles vertellen over hoe het proces verloopt. Besluit je je huis te verkopen aan een vastgoedmakelaar, dan krijg je snel een eerste, vrijblijvend bod. Bevalt dit bod je, dan volgt een bezichtiging en een definitief bod. Ga je akkoord? Dan is je huis verkocht! Huur je het terug, dan ontvang je je geld zonder dat je hoeft te verhuizen.