A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Hoe bepaal je welke Jacuzzi je het best kunt kopen?

Een Jacuzzi kopen voor in de tuin is ideaal. Als je een eigen Jacuzzi hebt, dan kun je het hele jaar door in de tuin genieten van een heerlijk ontspannen momentje in een warm bad. Er wordt vaak gedacht dat elk soort bubbelbad of whirlpool een Jacuzzi is, maar dit is niet het geval. Een Jacuzzi is namelijk een bubbelbad van het merk Jacuzzi. In feite hebben we het dus over een merknaam van een bubbelbad en de merknaam is door de jaren heen zo bekend geworden dat het zich naar een term heeft gevormd. Dit verklaart uiteraard ook waarom Jacuzzi altijd met een hoofdletter geschreven moet worden.

Een Jacuzzi kopen voor ontspanning of ter behandeling

Wil je een Jacuzzi kopen, dan heb je tegenwoordig veel keuze. Dit is niet altijd zo geweest. In 1956 werd het eerste idee door de familie Jacuzzi ontworpen, eigenlijk om een familielid met artritis te helpen. De familie maakte een hydrotherapiepomp en door de gezondheidsvoordelen die hieruit voortkwamen werd de technologie uiteindelijk wereldwijd bekend. Oorspronkelijk was de Jacuzzi, toen nog bekend als de J-300, bedoeld om mensen met gewrichtspijnen te behandelen. Nu willen mensen vooral een Jacuzzi kopen voor meer ontspanning en comfort, maar het bubbelbad wordt zeker ook nog speciaal aangeschaft om lichamelijke ongemakken te verlichten. Niet alleen mensen met artritis hebben er baat bij. Een regelmatige sessie helpt bij de meest uiteenlopende aandoeningen en blessures.

Een Jacuzzi kopen die goed bij je past

Natuurlijk wil je een Jacuzzi kopen die voldoet aan jouw wensen en eisen. Wil jij een bubbelbad in de tuin hebben? Dan staan er veel verschillende mogelijkheden voor je klaar. Wil je het bubbelbad in een hoek van de tuin plaatsen, dan is een vierkant exemplaar misschien een goede optie. Voor de vrije plaatsing in de tuin gaat de voorkeur vaak uit naar een rond model, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een zeshoekig model. Maak je alleen of met z’n tweeën gebruik van de Jacuzzi? Dan heb je voldoende aan een model voor twee of maximaal drie personen. Liever voldoende ruimte om er ook met vrienden of familie van te kunnen genieten? Er zijn modellen die ruimte bieden aan wel zes personen. Je kunt dan ook altijd een Jacuzzi kopen die voldoende ruimte biedt voor jouw specifieke gebruik.

Een Jacuzzi kopen van een hoogwaardig merk

Officieel is Jacuzzi, zoals we hebben uitgelegd, een merknaam. Toch is deze merknaam zo ‘ingeburgerd’ dat de naam ook gebruikt wordt als aanduiding van bubbelbaden en whirlpools van andere merken. Wil je een Jacuzzi kopen, ofwel een bubbelbad, maar hoeft deze niet per se van het merk Jacuzzi te zijn? Dan heb je de keuze uit diverse ervaren, betrouwbare en hoogwaardige merken. Uiteindelijk wil je vooral een Jacuzzi kopen waar je veel plezier aan beleeft en waarvan je de belangrijke gezondheidsvoordelen ervaart. Wil je een nóg diepere ontspanning vinden tijdens jouw momentje in je eigen bubbelbad? Dan kun je gebruik maken van aroma’s met een heilzame werking. Ideaal om écht even helemaal tot jezelf te komen.