A brand new year
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van isoleren

Het inschakelen van een Vloerisolatie specialist zal veel geld besparen. Het isoleren van je vloer heeft namelijk heel veel voordelen. De eerste waar je natuurlijk aan zou denken is de lagere energie kosten. Je hoeft je verwarming of airco een stuk minder te gebruiken. daarnaast blijft de temperatuur van de woning een stuk constanter. De buitenmuren blijven namelijk warmer en dit zorgt voor een veel comfortabeler huis. Het isolatiemateriaal in de vloer houd ook lekker je voeten warm in de winter en koud in de zomer, en dat is iets waar iedereen wel op zit te wachten. Dit zijn alleen nog maar de directe voordelen ervan.

Minder geluidsoverlast door isoleren

Woon je in een flatje in Amsterdam dan heb je vast vaak last van geluidsoverlast. Je onderburen houden misschien wel van een feestje, en dat brengt jou veel slapelozen nachten. Het isoleren van je vloer zorgt ervoor dat je een stuk minder last zult krijgen van je onderburen. De kieren in je vloer worden opgevuld en dat zorgt dus voor een extra beschermlaag tegen het geluid. Nu kun jij weer lekker verder slapen en kunnen jou onderburen weer lekker de hele nacht doorfeesten. Naast dit zul je dus ook weer een betere band met je buren krijgen. Dit is natuurlijk een heel mooi bij voordeel van het isoleren en niet  iets waaraan je gelijk zou denken.

Hogere woning waarde

Naast dat het jou minder last van de buren geeft en het het huis lekker warm houd, zal de waarde van jouw huis ook een stuk stijgen. je wint dus eigenlijk al gelijk je investering terug bij de aanleg van vloer isolatie. Een specialist in het vak kan jouw huis makkelijk een beter energielabel geven. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker voor nieuwe potentiële kopers. Een beter energielabel is tegenwoordig heel belangrijk voor mensen wanneer ze een huis kopen, zeker met de hoge prijzen van gas. Naast de hogere waarde zul je je huis waarschijnlijk ook een stuk sneller verkopen.