A brand new year
Image default
Winkelen

Begin je eigen dropshipping webshop

Wie droomt er nou niet van om lekker eigen baas te zijn. Eigen baas zijn heeft zo zijn voordelen en toch ook wel zijn nadelen.

Wanneer je eigen baas bent, kun je lekker je eigen tijden bepalen als het werk het toe laat. Ook werk je echt voor jezelf in plaats van dan voor een baas. Je hebt min of meer je eigen toekomst in de hand en alle werkzaamheden die je verricht doe je dan voor je eigen bedrijf.

Aan de andere kant brengt het ook onzekerheid met zich mee omdat je ook als bedrijf failliet kan gaan. Daarom is het natuurlijk ook altijd belangrijk een geld buffer achter de hand te hebben voor mindere tijden. ­­­

Part-time bijbaan als ZZP-er
Veel ZZP-ers hebben voor de zekerheid een bijbaan voor extra inkomsten. Het is namelijk ook zo dat als je in loondienst bent, je dan wel WW-uitkering opbouwt. Ook heeft een extra baan als voordeel dat je toch een inkomen hebt als je ziek bent. Als ZZP-er hangt  het er dan natuurlijk vanaf of je wel of niet met ziekteverlof kan werken. Iemand die vanuit huis werkt kan wellicht wel wat uren werken dan iemand die een zwaar beroep heeft als bijvoorbeeld stratenmaker.

Het uren criterium
Wel dien je als freelancer met een extra baan rekening te houden dat je wel voldoende tijd in je bedrijf steekt. Je hebt namelijk te maken met het uren criterium van 1225 uur van de belastingdienst te maken voor je eigen bedrijf indien je van de belasting voordelen gebruik wilt maken als zelfstandige. Tot 20 uur in de week is dan wel meestal nog acceptabel als extra baan en te verantwoorden tegenover de belastingdienst. In ieder geval is het een goed plan om alle uren dagelijks of wekelijks bij te houden in een urenstaat.

Begin een dropshipping webwinkel Een ideaal idee voor een eigen bedrijf is dan ook een webshop met eigen producten die je bijvooorbeeld bij AliBaba kan bestellen. Een soortgelijk idee is een dropshipping webwinkel. Dit is een webshop zonder voorraad. Je maakt een webshop met producten die je van een dropshipping leveranciers kopieert en uniek beschrijft met tekst en foto’s. Consumenten die dan producten bestellen, die kopen dan bij jou als tussenpersoon. Als webmaster plaats je de bestelling bij de dropship leveranciers die op hun beurt dan weer de bestelling naar de consument verzenden.

De grote voordelen van een dropshipment website:

  • geen voorraad
  • geen rest partijen
  • nauwelijks opslag capaciteit (alleen tijden retouren)
  • nauwelijks risico
  • minimale investering

Kosten en risico dropshipping
De investering bestaat uit het bestellen van een domein, hosting en mogelijk laten schrijven van teksten. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Verder heb je zelf in de hand wat je in zoekmachine marketing investeert. Uiteraard kun je ook ook reclame maken via social media als Facebook, Twitter en Instagram.

Wat voor producten of categorie producten je verkoopt  mag je helemaal zelf weten. Een webwinkel met populaire nieuwe gadgets of een bepaald type merk van een product is ook een mogelijkheid. Uiteraard is het wel zo verstandig om meer informatie over dropshipping in te winnen en meer een idee te krijgen hoe dropshipping leveranciers te werk gaan. 

https://chinesewebshop.info/bijverdienen-via-dropshipping-leveranciers/