A brand new year
Vervoer en transport

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Bij de aanschaf van een boot kan een motor bijzitten die niet meer zo goed werkt of toch niet helemaal voldoet aan jouw verwachtingen. Dan is het hoog tijd om een nieuwe buitenboordmotor aan te schaffen. Maar als je nog niet zoveel verstand hebt van boten en motoren dan kan het best lastig zijn om er één aan te schaffen. In dit artikel hebben wij speciaal voor jou een aantal punten opgesomd waar je naar kan kijken bij het kopen van een buitenboordmotor. 

Motortype en verbruik

De eerste vraag bij kopen van een nieuwe buitenboordmotor is welke er op jouw boot past. Het meest voorkomende merk is Yahama, zij verkopen motoren voor bijna elke boot. En de meeste buitenboordmotoren zijn vaak geschikt voor diverse boten dus dat is mooi meegenomen. De tweede vraag is eigenlijk wat voor soort motor je wil hebben. Net zoals voor een auto heb je een motor die op benzine werkt en een elektromotor die je kan opladen. Daarnaast is het ook goed om te weten hoeveel de motor verbruikt. Je wil namelijk niet een motor kopen die als het ware benzine gebruikt alsof het niks is. Verder heb je ook nog een viertakt en tweetakt-motor net zoals bij een scooter. Goed om te weten is dat een tweetakt-motor al steeds minder gebruikt wordt wegens luchtvervuiling. 

Geluid van de motor

Het volgende punt waar je op moet letten is het geluid dat de motor maakt. Afhankelijk waarvoor je de boot wil gebruiken en waar je wil varen is het belangrijk dat een motor weinig lawaai maakt. Wil je graag opvallen met je boot dan is het wellicht stoer als de motor veel geluid maakt. Maar in de meeste gevallen is een stille motor wel aan te raden. Je wil niet dat de andere mensen last hebben van jouw boot. 

 {{external-image}}

 

https://witsenmarine.nl/motoren/