A brand new year
Image default
Vervoer en transport

De metro, tram en trein spoorwegen worden iedere dag voorzien van spooronderhoud

Dag en nacht worden de spoorwegen inspecteert, onderhouden en vervangen. Wat de conditie van het spoor ook is, het openbaar vervoer zal moeten blijven rijden. Omdat dit altijd spoedklussen zijn die zo snel mogelijk verwerkt moeten worden, wordt alles ingezet om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de onderdelen zo hoog mogelijk blijft. Vroegtijdige onherstelbare gebreken worden hiermee voorkomen. Zeker 150 locaties worden dagelijks afgereisd met het openbaar vervoer. Er wordt dan ook dag en nacht gewerkt om de bereikbaarheid tussen steden en dorpen te kunnen blijven behouden.

Waarom zijn de werkzaamheden aan het spoor noodzakelijk?
Met voortdurende inspecties aan het spoor wordt zo nauwkeurig mogelijk onderzocht wanneer het spoor onderhouden moet worden. De afstanden die de wagons afleggen worden de dag erop ook weer vervolgd. Kilometerslange rails zorgen iedere dag voor slijtage wat kan leiden tot onnodige schade en gebreken. Sommige omleidingen zorgen ervoor dat de werkzaamheden met een kleine vertraging kunnen worden doorgevoerd. Ook dit is uiteraard niet de bedoeling. Het kan dus ook voorkomen dat bepaald treinverkeer stil komt te staan vanwege werkzaamheden. Dit zijn altijd spoedklussen dus er wordt altijd voor gezorgd dat spooronderhoud zo snel mogelijk wordt doorgevoerd. De treinreiziger is bekend met de service van de Nederlandse spoorwegen. Om de reiziger te blijven voorzien van de vertrouwde dienst is onderhoud aan het spoor noodzakelijk.

Moeten de GP portalen ook vervangen worden?
Het spoor is ook voorzien van GP portalen. Dit zijn de bogen met rijdraad die over het spoor geplaatst worden. De rijdraad dient voornamelijk als voeding van de wagons. Ook rijdraad en GP portalen moeten vervangen worden. Omdat dit niet zo makkelijk bereikbaar is worden spoorhoogwerkers ingezet. Deze machines kunnen ook nog uitgebreid worden met verreikers en liften. Op de rijdraad staat flink wat spanning wat deze werkzaamheden niet ongevaarlijk maken. Veiligheid staat voorop en daarom worden GP portalen vervangen alleen uitgevoerd door specialisten.

Laat de werkzaamheden over aan de spoorweg professionals
Het is dan ook precisie werk en dient met uiterste zorg gewerkt te worden aan het spoor. Huur spoorhoogwerkers en materialen om het werk zo nauwkeurig uit te kunnen voeren. Mocht er een machine defect zijn dan is er geen paniek. Deze kosten komen ter rekening van de spoorweg specialist. Omdat ze gehuurd worden zit u nooit ergens aan vast. Profiteer van de flexibele inzet van specialisten op het gebied van spoorwerkzaamheden.