A brand new year
Image default
Verbouwen

Hernieuwbare en duurzame energie vervangen fossielle brandstoffen

Hernieuwbare en duurzame energie vervangen fossielle brandstoffen.

Voor onbeperkte tijd over energie beschikken door gebruik te maken van duurzame energie, groene energie of hernieuwbare energie. 
Door het gebruik ervan zorgen we ervoor dat het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet zullen worden benadeeld.

Een lagere CO2-uitstoot om de opwarming van de aarde tegen te gaan is steeds belangrijker geworden, onder meer door de elektriciteitsproductie.

De meest gebruikte vormen van hernieuwbare energie zijn biomassa, waterkracht, windenergie, zonne-energie en aardwarmte.

Het is een actueel onderwerp. Logisch gevolg is dat iedereen straks (voor 2050) dan ook moet overstappen van gas naar elektrisch verwarmen van je huis. 

Het vervangen van je oude gasketel voor een elektrisch modelletje is bovendien makkelijker dan je denkt. 

Bijkomend voordeel is dat elektrische boilers goedkoper en veiliger zijn dan gasketels. Er vindt geen verbranding plaats en dus is er ook geen gevaar op koolmonoxide vergiftiging. Elektrische boilers zijn tegenwoordig in vele soorten en maten te koop. Bijvoorbeeld bij elektrischeboiler.eu vonden wij zeer goede en prijsgunstige types. We brengen er even eentje onder de aandacht;

De Ariston Velis elektrische boiler.

 

 

Ariston Thermo Group. Opgericht in 1930 door Aristide Merloni in Italië is een van de grotere producenten van elektrische boilers in Europa met fabrieken in oost Europa en Azië.

Zeer degelijke boilers met een strak ontwerp waardoor de boiler gewoon in het zicht kan hangen.
De elektrische boilers van Ariston hebben een geringe diepte van 27,5 cm en de kleinere modellen passen met in een keukenkastje.
Ze zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en hebben een energielabel B.

De boiler is voorzien van een handige ECO stand en zal een week lang het waterverbruik bijhouden, daarna zet de boiler zichzelf op ECO stand.

Door het verzamelen van deze informatie kan de elektrische boiler een flinke energie besparing opleveren.

Door het gebruik van 2 interne ketels is er minder menging van koud water en zal er op die manier minder opgewarmd hoeven te worden.
Het opgenomen vermogen van de boiler is dan ook maar 1500 Watt. Ideaal dus voor bijvoorbeeld de stacaravan.

Door de slimme controller zijn besparingen van 60% op de stroomkosten mogelijk.

Deze, maar zeker ook andere elektrische ketels, elektrische cvś en aanverwante elektrische apperatuur kan je terecht op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/ariston-velis

Gerelateerde artikelen

Stand laten bouwen door standbouw utrecht

3 belangrijke zaken die mensen vaak vergeten bij verhuizen

Eenvoud en gemak met elektrische Kachels van het merk DAT