A brand new year
Image default
Vakantie

Bezienswaardige plekken in Zuid-Limburg

Eerlijk is eerlijk: wanneer je op vakantie gaat in Zuid-Limburg, voelt het net alsof je al in het buitenland bent. Het heuvellandschap is er uniek ten opzichte van het vlakke landschap dat zo kenmerkend is voor Nederland. Verlies je echter niet alleen in de natuur, maar bezoek ook de volgende mooie plekken in het zuiden van het land.

Amerikaanse begraafplaats Margraten

Er zijn verschillende redenen waarom je absoluut het American Cemetery in Margraten moet bezoeken. Allereerst is het een indrukwekkende plek die een eerbetoon brengt aan de Amerikaanse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. De grote vlakte met duizenden kruisjes en uitzicht op de omgeving zorgen voor een moment van reflectie.

De stad Maastricht

Net zo indrukwekkend als de heuvels is Maastricht. Trek gerust een hele dag uit om de sfeer van de stad in je op te nemen wanneer je een weekendje weg bent in Valkenburg. Neem bijvoorbeeld plek op het Vrijthof, het Onze-Lieve-Vrouweplein of de markt. Daarbij kun je ook een bezoekje brengen aan het Bonnefantenmuseum of een wandeling maken langs de Maas.

Drielandenpunt in Vaals

Een bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals mag eigenlijk niet ontbreken. Zoals de naam het al zegt, komen op dit punt de grenzen van Duitsland, België en Nederland samen. Wie kan er nu zeggen dat hij of zij op één dag in drie verschillende landen is geweest? Je kunt er plek nemen op een bankje of terrasje en de kids kunnen zich vermaken in het doolhof en speeltuin.

Magisch Valkenburg

Valkenburg ligt niet ver van Maastricht en is een prima uitvalsbasis om de rest van Limburg te ontdekken. Het historische centrum vol eetgelegenheden en terrasjes is op zich zelf al de moeite waard. Plan een weekendje weg in Valkenburg dus gerust in het voorjaar of de zomer, of bezoek de kerstmarkt in de grotten tijdens Kerst.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/wandelen-door-het-prachtige-zuid-limburg/