A brand new year
Image default
Sport

Hoe maken anabole steroïden je sterker?

In het algemeen zijn steroïden chemische verbindingen die een gemeenschappelijke structuur hebben. Er zijn vele soorten steroïden; anabole steroïden zijn slechts een van de vele die een rol spelen in je lichaam.

Wanneer je anabole steroïden neemt, breekt je lichaam de steroïden in moleculen die in je cellen kunnen overgaan. Daar binden de steroïde moleculen zich aan structuren die androgeenreceptoren worden genoemd. Dit is waar anabole steroïden de rol van testosteron innemen, omdat androgeen receptoren zeer specifiek gevormd zijn om te binden met de natuurlijke testosteron van het lichaam. Anabole steroïden, echter, kunnen ook binden met de receptoren.

Zodra deze synthetische steroïde op zijn plaats is, wordt de androgeenreceptor geactiveerd. Afhankelijk van het type cel waarin de steroïden zich bevinden, kan deze activering veranderen hoe bepaalde genen zich gedragen – met name degenen die de veranderingen die tijdens de puberteit plaatsvinden controleren.

Steroïden beïnvloeden je normale metabolisme op twee fundamentele manieren, en samen resulteren ze in een grotere spiermassa. Zodra deze androgeenreceptoren zijn geactiveerd, verhogen sommige cellen hun productie van eiwitten, die je lichaam gebruikt om meer cellen te bouwen. Dit is de fase van je metabolische cyclus die bekend staat als anabolisme, waar kleine moleculen zich ophopen in complexere moleculen en energie wordt opgeslagen. Anabolisme is ook wanneer je lichaam spieren opbouwt – dus nu weet je waarom ze anabole steroïden worden genoemd. Tijdens anabolimsme, beginnen de cellen in je skeletspieren, of de krachtige spieren aan je botten,  te repliceren en te groeien. Binnen korte tijd bouw je kracht en behendigheid op.

Maar niet alle geactiveerde androgeenreceptoren veroorzaken deze reactie. Sommige remmen hormonen genaamd glucocorticoïden, een ander type van steroïde. Het remmen van glucocorticoïden versnelt de afbraak van complexe moleculen zoals eiwitten in kleinere eenheden zoals energiegevende aminozuren. Het hele afbraakproces heet katabolisme, en het is de andere helft van je stofwisselingscyclus.

Door glucocorticoïden te remmen, verkorten anabole steroïden de katabole fase van de stofwisseling. Dat betekent dat je spieren minder tijd besteden aan het herstellen tussen de trainingen door, en dat je meer kunt doen met minder rust. Dit is hoe steroïden de sportprestaties kunnen verbeteren.

Ben je zelf benieuwd naar anabole steroïden en wil je het graag eens uitproberen? Bestellen kan via https://anabolenonlinebestellen.nl/. Tip: Probeer eens de nieuwe Metahuman Gear producten die alleen hier te verkrijgen zijn voor een snel en mooi resultaat!

https://anabolenonlinebestellen.nl/