A brand new year
Image default
Sport

Hoe je de perfecte rijoutfit samenstelt

Wanneer je gaat paardrijden doe je dat natuurlijk omdat je van paarden houdt, omdat de sfeer er omheen je aantrekt of omdat je graag buiten bent. Maar wat je reden ook is, een beetje flair en uitstraling kan nooit kwaad toch? Verschillende ontwerpers denken er hetzelfde over en hebben een complete kledinglijn ontworpen die mode, functionaliteit en duurzame materialen combineert.

Wat vind je comfortabel?

Allereerst moet je rijkleding comfortabel aanvoelen. Tijdens het rijden maar ook als je gewoon op de manege rondloopt. Jij moet je prettig voelen in de outfit die je draagt. Gelukkig zijn steeds meer merken productonderzoek gaan doen op het gebied van comfort en stijl. Een Vestrum rijbroek behoudt bijvoorbeeld altijd een perfecte pasvorm, of je nu op je paard zit, aan het longeren bent of gewoon even in de kantine een drankje drinkt. Een ander merk dat erg mooie en slim ontworpen kleding maakt is Samshield. Samshield kleding wordt uitvoerig getest en continue doorontwikkeld om zo ultiem draagcomfort te bieden.

Draag een cap voor je veiligheid

Niet alleen comfort maar ook veiligheid is erg belangrijk. Paarden zijn grote dieren en hoewel ze geen kwaad in de zin hebben, kunnen ze wel schrikken en in paniek raken. Wanneer dat gebeurt loop je als ruiter de kans geraakt te worden door een hoef of om van het paard gegooid te worden. Een Samshield cap biedt je dan de zekerheid dat je hoofd goed beschermd is. Sterker nog, Samshield caps komen zelfs beter uit de test dan de eisen die gesteld worden aan hoofdbescherming in de paardensport.

Match je Vestrum rijbroek of Samshield kleding met de uitrusting van je paard

Jij en je paard werken samen. Je voelt elkaar aan en weet wat je paard nodig heeft en andersom. Die eenheid wil je ook uitstralen in je outfit. PS of Sweden is bijvoorbeeld een gerenommeerd merk met veel leuke items voor je paard. Een dekje van PS of Sweden kun je bijvoorbeeld perfect combineren met een Vestrum rijbroek of met verschillende artikelen van Samshield.