A brand new year
Image default
Sport

Gelukkig Fit worden? Tai Chi Apeldoorn ‘Bron van Geluk’ FuYuan

Gelukkig Fit worden?  Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

 

Elk jaar is het gelukkig nieuwjaar, elke dag is gelukkig nieuw dag. Goede voornemens per jaar of per dag zijn vaak dingen waar je jezelf niet aan houd. We weten allemaal dat sport en bewegen erg belangrijk is om gezond en fit te blijven. Mensen willen vaak in hun hoofd wel naar de sportschool, maar dan elke avond helemaal kapot naar huis is toch net een brug te ver vaak.

 

Tai Chi Chuan ook wel bekend als Taijiquan is zeer geschikt om vanuit je eigen niveau langzaam aan meer te ontwikkelen. Zo kun je Tai Chi heel rustig en haast niet inspannend beoefenen. Ook kan je het Tai Chi zeer intens, pittig en zwaar beoefenen als een echte workout.  Dus dat iedereen Tai Chi op eigen niveau kan doen en trainen hoe hij of zij dat wil is natuurlijk een warm welkom binnen het Tai Chi Chuan.

 

Tai Chi scholen in Nederland, Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

 

De meeste scholen in Nederland die Tai Chi lessen verzorgen geven de bekende Yang stijl Tai Chi. Dit is een stijl die wijd verspreid is over de hele wereld. Grootmeester William C.C. Chen gaat nog steeds de wereld over om vele Tai Chi lessen te verzorgen. Hij komt bij elk jaar in Deventer bij de bekende Tai Chi school van Laura Stone. Het Yang stijl wordt vaak onderwezen middels de 108 vorm Yang Chen Fu, of de 37 vorm van Cheng Man Ching. Daarnaast natuurlijk ook wapens zoals het zwaard, de waaier en meer.

 

De school van docent Douwe Geluk heet Tai Chi Apeldoorn de ‘Bron van Geluk’ Fuyuan. Deze school onderscheidt zich met name door het brede pakket aan stijlen die er onderwezen worden. Ook de Yang stijl natuurlijk, maar daarnaast de Wu, Chen, Wudang en Shaolin stijlen worden er onderwezen. De kracht van het Tai Chi zit hem niet in hoeveel je doet of kan, meer is het “als je maar oefent”.

 

Wie is Tai Chi docent Douwe Geluk?

 

Douwe Geluk begon zijn vechtsport en zelfverdedigingsreis sinds zijn 8ste levensjaar. Hij begon met judo, kyokushin karate en kickboksen. Op den duur maakte hij kennis met het How Chuen Monkey Kungfu van Fred Decramer ook wel Sasquatch, Bigfoot Kungfu genoemd. Hier begon zijn Tai Chi Chuan training ook.  Hij zocht meer leraren en trainde o.a. bij Rudy van Cuijk een zeer goed docent in het Tai Chi Chuan. 

 

Binnen de jaren van hard trainen en meerdere leraren te hebben gehad volgde Douwe ook vele seminars. Dit bij namen als, William C.C. Chen, Yan Fei, Yan Xin, Epi van de Pol, Elli Zwart en vele anderen. Hij zocht meer diepgang en vond deze ook door de vele grote namen waarmee hij getraind heeft. Douwe Geluk besloot zelf les te gaan geven bij de Bron van Geluk in 2010, stopte wat jaren met lesgeven en is in 2016 weer begonnen.

 

Douwe geeft nu les in de bekendste Tai Chi school van de regio stedendriehoek en doet dat vol overgave en passie. Ook geeft hij nationaal en internationaal vele workshops en.clinics. Zo gaf hij les op het North Sea Tai Chi festival, gaf demonstraties op de Wereld Tai Chi Dag te Zwolle waaronder andere Judith van Drooge, Hans Lauxen en Job Koesoemobroto ( Golden Flower Tai Chi Nederland  )  bij aanwezig waren.

 

Ook is Douwe Geluk zeer actief op de wedstrijdvloer en hij heeft vele grote prijzen in binnen en buitenland behaald. Veel van deze prijzen zijn terug te vinden via de zoekmachine, zoek op term: Douwe Geluk Tai Chi.

 

Wat kan Tai Chi en Chi Kung u bieden?

 

Tai Chi ondersteund uw welzijn, u wordt fitter en vitaler en krijgt een beter humeur. Tai Chi is enorm plezierig om te doen en de groepen van Tai Chi Apeldoorn de ‘Bron van Geluk’ zijn erg toegankelijk met allemaal leuke mensen. U kunt verschillende stijlen leren, het 8 voudige pad doorlopen, Qi Qong, Nei Qong en zelfverdediging beoefenen. U leert in uw kracht te staan met volle overtuiging en steun van Douwe Geluk.

 

 

Doet u mee? Gratis proefles? Ja !

 

Als u na het lezen van dit artikel denkt van, “ja ik wil het Tai Chi wel eens proberen”, kom dan gerust eens langs bij Tai Chi Apeldoorn de ‘Bron van Geluk’ voor een gratis proefles! Wilt u graag persoonlijk contact met Douwe Geluk belt u dan naar: 06 – 51820257 of mail naar: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

 

Voor meer informatie bezoek onze website:

http://www.tai-chi-geluk.nl

http://www.tai-chi-geluk.nl