A brand new year
Image default
Sport

EK en WK wedstrijdballen

EK en WK wedstrijdballen

Een fanatieke voetballer wil natuurlijk graag met het allerbeste materiaal spelen. En wat is er nu mooier dan voetballen met dezelfde bal als je helden. En dat kan. De meeste officiële wedstrijdballen van de grote competities, maar ook van internationale toernooien, zoals de Champions League of het EK of WK zijn gewoon te koop voor iedereen. Zo kan jij dus zelf ook voelen wat Bale of Ronaldo voelt als hij de bal in de kruising probeert te krullen.

De Brazuca

De FIFA en de UEFA hebben al jarenlang Adidas als sponsor. Daarom wordt op de eindrondes ook al sinds jaar en dag met voetballen van Adidas gespeeld. In 2014 in Brazilië was dat met de zogenaamde Brazuca. Deze bestaat uit zes propellervormige panelen die met de beroemde Adidas technologie samen zijn gelast. Hierdoor is de bal vrijwel volmaakt rond en zeer stabiel en betrouwbaar, zowel voor voetballers als voor keepers.

De Beau Jeu

Voor het afgelopen EK in Frankrijk heeft Adidas deze bal nog verder doorontwikkeld. Het materiaal is iets aangepast, waardoor de grip en stabiliteit nog verder verbeterd zijn. Adidas heeft deze bal de naam Beau Jeu gegeven, wat mooi spel betekent. Hij is uitgevoerd in de kleuren van de Franse vlag: blauw, wit en rood. Er staan letters en cijfers op die samen heel subtiel de tekst EURO 2016 vormen. Deze bal is gebruikt tijdens de poulefase van het toernooi.

De Fracas

Tijdens de knock-out fase van het toernooi in Frankrijk werd gespeeld met de ‘Fracas’. Deze bal is gelijkwaardig aan de Beau Jeu, maar heeft een ander design, waarvan men vond dat de uitstraling beter bij het vaak chaotische verloop van alles of niets- wedstrijden past. Beide ballen hebben het FIFA Quality Pro keurmerk gekregen. Deze en andere wedstrijdballen kun je bestellen op voetbalkopen.net