A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Soorten stoffen

Er is een enorm aanbod van stoffen. Wanneer je bijvoorbeeld zelf kleding maakt als hobby of een kledingmaker bent, dan is de keuze enorm. Online worden ook veel stoffen aangeboden. Ik koop vaak online stoffen. Doordat het aanbod zo gigantisch groot is, help ik je vandaag op weg met wat meer informatie. De bekendste stof soorten zet ik vandaag voor je op een rij.

 

Fluweel

Fluweel is een geweven stof, waarbij kleine lusjes worden geweven. Hierdoor wordt de bovenkant zacht. Soms worden de lusjes doorgesneden waardoor er korte en zachte haartjes ontstaan. Fluweel werd vroeger vooral gemaakt van zijde of katoen. Tegenwoordig zie je ook fluweel gemaakt met wol, polyester en linnen. Fluweel oogt als een luxe stof en voelt heerlijk zacht aan, waardoor het een populaire stof is. Fluweel kopen kun je goed online. Deze stof is prachtig om kleding van te maken, zoals een mooie broek of top. 

Satijn

Satijn wordt vaak gebruikt voor het maken van avondkleding en blouses. Doordat de stof soepel valt, is deze perfect voor een mooie galajurk. Satijn is een luxe uitziende stof en in veel kleuren verkrijgbaar. Ook is bestaat uit stretch satijn, dit kan handig zijn voor een broek of rok. 

Katoen

Katoen is misschien wel de meest bekende stof. Een mooie soepele stof die in veel kleuren verkrijgbaar is. Ook kun je online vaak proefstaaltjes aanvragen zodat je de juiste kleur kiest.

Linnen

Linnnen is een stof dat vaak in zomerse kleding wordt gebruikt. Linnen is een geweven natuurlijke stof gemaakt van vlas. Naast kleding kan linnen ook goed gebruikt worden voor een linnen tafelkleed of linnen gordijnen. 

https://www.stoffenshop.eu/nl