A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Optometrie: duurzaamheid van lenzen

De vraag naar contactlenzen neemt al decennia lang gestaag toe, maar deze groei stelt de brillenindustrie voor haar eigen uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Plastic microbeads worden al lang gebruikt in de cosmetica-industrie, maar ook wegwerp contactlenzen dragen bij aan dit probleem omdat ze microbeads bevatten. Lees hier meer over optometrie.

Naar schatting 15-20% van de dragers van wegwerp contactlenzen spoelt elke dag zijn lenzen door de gootsteen of het toilet. Gezien het feit dat 304.000 miljoen Australiërs dagelijks contactlenzen gebruiken, is dat een serieuze hoeveelheid plastic die jaarlijks in het water terechtkomt.

Eenmaal in het water vormen microbeads een bedreiging voor in het wild levende dieren, die de plastic deeltjes binnenkrijgen. Dit neemt toe naarmate kleinere vissen worden opgegeten door grotere vissen (die op hun beurt door mensen worden opgegeten). Alsof het plastic alleen nog niet genoeg reden tot bezorgdheid was, bindt plastic zich ook nog eens aan chemicaliën in de oceaan, waardoor het beter bestand is tegen aantasting van het milieu.

Microbeads

Microbeads zijn minuscule vaste plastic deeltjes met een diameter van 1 mm of minder. Ze worden opzettelijk toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten en cosmetica om exfoliërende eigenschappen te geven, ‘glans’ te creëren en als vulmiddel te dienen om producten voller te maken. Ze zijn een soort microplastic, een algemenere term voor kleine plastic deeltjes met een diameter van minder dan 5 mm.

Tips voor een nieuwe bril

Sommige mensen zullen zich zonder blikken of blozen aanpassen aan grote veranderingen in hun brilvoorschrift, maar voor anderen kan zelfs een kleine verandering al een beetje vreemd overkomen.

Wanneer u voor het eerst gewend bent aan het dragen van uw nieuwe bril, kunt u deze het beste thuis dragen en eenvoudige taken uitvoeren in een vertrouwde omgeving. Televisie kijken of ontspannen een tijdschrift lezen zijn eenvoudige taken waarbij u zich op uw gemak kunt voelen met uw nieuwe bril.

Afwisselen

Probeer niet voortdurend af te wisselen tussen het dragen van uw nieuwe en oude bril. Het zal langer duren om u aan de verandering aan te passen als u ze alleen af en toe draagt, of teruggrijpt op uw oude, vertrouwde bril zodra u merkt dat iets niet helemaal goed voelt. Het is altijd het beste om met de nieuwe bril te beginnen als u ‘s morgens wakker wordt. U bent dan fris en uw ogen zijn klaar voor een kleine verandering.

Enkele andere tips voor het gebruik van de nieuwe bril. Wanneer u opzij kijkt, kan het zijn dat u uw hoofd en ogen moet bewegen. Probeer bij gebruik van trappen of roltrappen uw hoofd en ogen te laten zakken om de juiste focus te krijgen. U zult snel leren hoe u uw nieuwe bril moet gebruiken en er plezier van hebben. Bezoek deze opticien in Roermond.

http://heimingaben.nl