Duurzame kleding om vervuiling te verminderen

Duurzaamheid is een groeiende zorg die wordt gedeeld door deskundigen in verschillende sectoren als gevolg van de toenemende aantasting van het milieu. Als reactie hierop is de mode-industrie langzaam aan het evolueren, aangezien mensen milieubewuster worden en op zoek zijn naar manieren om stijlvol te blijven zonder het milieu te schaden. Uit gegevens blijkt dat 49% van de wereldwijde consumenten in de leeftijd van 18-24 jaar in 2018 duurzame mode ondersteunde.

Wereldwijd wordt elke seconde een vuilniswagen met textielafval op een stortplaats gedumpt of verbrand. Fast fashion is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor deze grote hoeveelheden afval, omdat deze merken de duurzaamheid van kleding opofferen voor lage prijzen en meer aankopen van klanten. Duurzame merken daarentegen focussen op de kwaliteit van de kleding en gebruiken duurzame materialen in hun kledingproductie.

Duurzame kledingmerken volgen zelden de fast fashion trends. Ze richten zich op klassieke en tijdloze stukken in plaats van wekelijks nieuwe collecties te pushen die klanten dwingen meer te kopen. Duurzame kleding wordt ook gemaakt van duurzame materialen, of je nu gaat winkelen voor populaire leggings of milieuvriendelijke horloges. Deelnemen aan de duurzame modebeweging kan u helpen kleding en accessoires van hogere kwaliteit te verkrijgen.

Dieren zijn een essentieel onderdeel van ons ecosysteem en spelen elk een unieke rol in de bewoonbaarheid van onze planeet. Daarom moet elke bedreiging van de veiligheid van wilde dieren en andere dieren ons allen zorgen baren. Leren tassen, laarzen en artikelen die van bont, leer, veren en wol zijn gemaakt, hebben vaak schadelijke gevolgen voor de dierenpopulaties waarvan de materialen afkomstig zijn. Sommige bedreigde diersoorten worden nog steeds sterk uitgedund doordat ze voor kleding worden bejaagd.