A brand new year
Image default
Mode en Kleding

De strikken van STRICKIE

Wij maken vlinderstrikken, in allerlei soorten kleuren en maten. Gewoon een kleur, een goed stuk katoen, kundige handen en daar is de vlinderstrik. Maar wanneer draag je nou zo’n vlinderstrik of vlinderdas? En welke benaming gebruik je nou eigenlijk? En wat zegt de kleur van een vlinderstrik? Genoeg vragen om eens te beantwoorden en wat dieper op in te gaan.

Het verschilt nog al, sommige mensen zeggen vlinderstrik en de ander zegt weer vlinderdas. Het komt beide op hetzelfde neer. Meestal wordt er alleen met de vlinderdas de klassieke zelfstrikker bedoeld. De zelfstrikker is de doe het zelver van de strikken.

De vlinderstrik wordt tegenwoordig steeds vaker casual gedragen. Gewoon een spijkerbroek, vlot overhemd, gympies en een leuke katoenen vlinderstrik. Het geeft net wat extra’s aan je outfit. Van oudsher werden strikken veelal gedragen op gala’s en bruiloften en recepties. Het materiaal waaruit de strik dan bestaat is zijde. De kleur is negen van de tien keer vrij behoudend, namelijk zwart. STRICKIE brengt hier verandering in. Geen gekke patronen, of een duffe zwarte kleur, maar gewoon een vrolijke kleur, bijvoorbeeld, geel, groen, of kobaltblauw.

Bij de vlinderstrikken van STRICKIE kennen wij een breed assortiment. De strikken zijn vertegenwoordigd in allerlei kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen verhaal en uitstraling. Neem nou een blauwe vlinderstrik. Wat zegt dat? Blauw is een echte basis kleur. De kleur straalt betrouwbaarheid uit, duidelijke communicatie en bovenal vertrouwen. Zo gaat dat bij kleur. Het vertelt een verhaal. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar een gele vlinderstrik, dan is dat weer zonnig en vrolijk. Het tovert een glimlach op iemands gezicht. Geel wordt geassocieerd met nieuwe energie, levensplezier en geluk. Zo zie je hoe bepalend een kleur kan zijn. Elke kleur heeft ook minder fijne associaties. Zo staat geel voor jaloezie, onbetrouwbaarheid en lafheid. Denk dus altijd goed na over de kleur die je kiest.

De vlinderstrik en de vlinderdas zijn weer helemaal terug. We zien het steeds vaker in het straatbeeld. Men draagt het steeds meer casual. De strikken van STRICKIE zijn er voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Zo is de blauwe vlinderstrik van STRICKIE zeer goed te dragen op chique feesten en partijen. En de gele vlinderstrik is bijvoorbeeld weer een geschikt item om casueel te dragen.

Afsluitend, denk altijd goed na over de kleur die je gebruikt. Maar bovenal ook met welke andere kleuren je het combineert. Op de website STRICKIE staat er bij elke kleur vlinderstrik een uitleg over welke kleuren er het best passen bij de betreffende strik. Dat geeft een goed idee hoe je je strik optimaal kunt combineren. Om nog meer inspiratie op te doen over de beste combinaties met een vlinderstrik, check het Lookbook. Hier vind je meer dan genoeg inspiratie om de perfecte outfit te scoren.

http://www.strickie.nl/collectie