A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Aan deze voorwaarden moet je ruiteroutfit voldoen

Iedereen die regelmatig op het paard zit weet hoe belangrijk het is dat je comfortabele rijkleding hebt waar je ook langere tijd in rond kunt lopen. Meestal ga je niet alleen rijden maar moet ook het paard nog verzorgd worden. Eten geven, longeren, de stal uitmesten of de bak aanharken. Het hoort er allemaal bij. Maar voordat we verder ingaan op de voorwaarden waar je outfit aan moet voldoen moet je eerst weten waar een outfit nu precies uit bestaat.

Waaruit bestaat een ruiteroutfit?

Laten we beginnen met de onderdelen die samen je ruiteroutfit vormen. We beginnen bovenaan met de cap. Deze draag je voor de veiligheid tijdens het rijden maar veel ruiters houden hem ook daarna op voor de veiligheid. Je wilt voorkomen dat je tijdens de verzorging per ongeluk een trap tegen je hoofd krijgt of tegen een staldeur aanloopt maar we weten allemaal dat het ongeluk in een klein hoekje zit.

Daarnaast heb je een strakke rijbroek nodig die schuren tijdens het rijden voorkomt. Rijbroeken van onder andere Vestrum zijn voorzien van extra pads en vormen zich naar je lichaam zodat je altijd comfortabel zit.

Het laatste onmisbare item van je ruiteroutfit zijn natuurlijk een paar stevige rijlaarzen. Let ook hierbij op het comfort en informeer bij winkels naar maatwerkmogelijkheden. Want ook je rijlaarzen heb je vaak voor langere tijd aan en dan mogen ze niet te strak of te los zitten.

Let op de volgende eigenschappen bij het kiezen van je outfit

Omdat je een cap vaak langere tijd op hebt zijn de caps van Samshield en KEP Italia echte aanraders. Ze zitten comfortabel, laten voldoende lucht door zodat je niet gaat zweten en je kunt ze zelfs op maat laten maken.

Aanvullende items

Van bijvoorbeeld PS of Sweden kun je erg leuke polo’s en jassen kopen die je outfit uitstekend complementeren. Ook aanvullende items voor je paard zijn zeker de moeite. Een Eskadron dekje voorkomt bijvoorbeeld dat het paard onnodig gaat zweten onder het zadel en dat zweet goed afgevoerd kan worden. Daarmee denk je dus ook aan het comfort van je paard.

Gerelateerde artikelen

Kosten besparen op kinderkleding en kinderschoenen?

Nederlandse horloges voor een prachtige prijs

Ook schoenen koop je gemakkelijk en verantwoord online