A brand new year
Image default
Industrie

Waarvoor kun je AR gebruiken?

De technologische wereld brengt ons veel moois. Er zijn zeer veel zaken uitgevonden die ons leven aanzienlijk makkelijker hebben gemaakt. Een leuke uitvinding is bijvoorbeeld AR. De afkorting AR staat voor Augmented Reality. Maar wat houdt dit precies in? Misschien heb je wel eens van VR (Virtual Reality) gehoord. Augmented Reality is ook een alternatieve werkelijkheid, maar wel één die overeenkomt met de huidige. Met Augmented Reality kun je namelijk bepaalde objecten toevoegen aan de huidige wereld. Maar waarvoor kun je AR zoal gebruiken? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Spelletjes

AR wordt veel gebruikt in spelletjes. Het is natuurlijk gewoon hartstikke leuk om een beetje te experimenteren met de realiteit. De huidige wereld kan immers flink saai zijn. We begrijpen dan al te goed dat je wel een keer wat spanning nodig hebt. Daarom wordt AR gebruikt in verschillende spellen. Maar aan wat voor spelletjes kun je dan denken? Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een dominospel in je kamer. Deze is er dan niet, maar als jij door je bril kijkt, lijkt het net alsof dit er wel is. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Op die manier zijn er nog veel meer spellen waar je aan kunt denken.

Voor het interieur

AR kan ook gebruikt worden door interieurverkopers. Het punt is namelijk dat er veel mensen zijn die willen weten hoe iets staat in de woonkamer. Maar het is lastig om daar een goed beeld bij te krijgen. Het voordeel van AG is dat je dan zelf deze virtuele zaken kunt toevoegen, zodat je weet hoe het staat.

 

Dat is natuurlijk zeer handig, maar er zijn nog veel meer toepassingen waar je aan kunt denken. Het wordt bijvoorbeeld ook in de medische wereld gebruikt en op nog veel meer verschillende plaatsen. Al met al is het dus echt een aanrader om eens te kijken of het ook wat voor jou is. Je kunt bovendien een AR app laten maken door StickyLock. Je kunt er dan nog geavanceerder mee aan de slag gaan.


Op internet staat nog meer informatie over de toepassingen.