A brand new year
Image default
Industrie

Verschillende soorten steigers

Steigers zijn een vergankelijke structuur die werkt als een platform voor de arbeiders om de bouwwerkzaamheden uit te voeren terwijl de oorspronkelijke structuur wordt ondersteund. De steigerconstructie verandert afhankelijk van het type constructie en de vereisten. Het is essentieel dat de steiger is gemaakt van hoogwaardig materiaal omdat het ondersteuning biedt aan bouwvakkers en het bouwmateriaal. Hout of metaal (zoals staal) wordt gebruikt om steigers te bouwen voor betere prestaties. Voor verschillende soorten constructies worden verschillende soorten Steigers van steigerdeals.nl/ gebruikt. De verschillende soorten steigers zijn staal, schraag, staal, gepatenteerd, opgehangen, vrijdragende, enkele, dubbele, kwikstage-steiger enz. Om deze steigers volledig te begrijpen, moeten we eerst de definitie ervan leren en vervolgens het gebruik van verschillende soorten steigers en hun gebruik. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten steigers.

Een stalen steiger

In navolging van zijn naam, is dit type steiger gemaakt met behulp van stalen buizen die zijn geplaatst door koppelingen en het is eenvoudig te monteren en te desintegreren. Interessant is dat je ook online een kamersteiger bestellen kunt. Stalen steigers bieden enorme voordelen, hebben dus hogere kosten, maar bieden wel hogere veiligheidsnormen tijdens de bouw. De structuur zorgt voor duurzaamheid, sterkte en is brandwerend. Ondanks de kosten is het tegenwoordig een van de meest populaire steigers vanwege de voordelen. Stalen steigers worden voornamelijk gebruikt voor buitenconstructies en grotere constructies.

Steigers die vrijdragend zijn

Ook bekend als steigers met één frame, heeft vrijdragende steigers een beperkt gebruik en vereist verschillende controles vóór de installatie. Bij dit steigersysteem worden de staanders ondersteund door een ketting van naalden die uit de gaten in de muur worden getrokken. Er is een ander type vrijdragende steigers, waarbij in plaats van muren de naalden in de vloeren worden ondersteund door de dubbele frame steiger. Men moet heel voorzichtig zijn en alle vereiste stappen volgen bij het installeren van de vrijdragende steiger. Hieronder vindt u de scenario’s waarin dit type steiger wordt aanbevolen.