A brand new year
Image default
Industrie

Het gebruiken van een rollenbaan

Een rollenbaan, een lopende band die gemaakt is met loslopende rollen die gemakkelijk ronddraaien, wordt gebruikt in een magazijn. Wordt er in een magazijn een rollenbaan gebruikt? Dan kunnen de goederen in het magazijn gemakkelijker worden verplaatst. Bovendien kunnen lichamelijke klachten bij het personeel worden voorkomen, want het personeel hoeft minder te lopen en minder te tillen.

Dit handige hulpmiddel voor het verplaatsen van kleine verpakkingen of grote pallets kan zowel halverwege als aan het einde van het proces worden ingezet. Er zijn rollenbanen met een dichte buitenkant, dan zitten er geen scherpe hoeken of randen aan. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan een veilige werkomgeving.

Verschillende soorten rollenbanen

Bij een aangedreven rollenbaan worden de rollen aangedreven door een motor waar een grote afstand mee kan worden overbrugd. Bij een niet aangedreven exemplaar zorgt de zwaartekracht voor de beweging van de rollen. Deze manier van aandrijven kan worden gebruikt als er kleine afstanden moeten worden overbrugd, als de baan horizontaal wordt gebruikt of als er tijdens het verplaatsen iets aan de goederen moet worden veranderd.

Gebruik een harmonica rollenbaan als er een afstand met bochten moet worden afgelegd, omdat deze uittrekbare baan, die ook kan aangedreven kan worden door een motor, in verschillende bochten kan worden gebruikt. Moeten er pallets worden gebufferd? Gebruik dan een daarvoor apart ontwikkeld exemplaar.

Verschillende voordelen voor een bedrijf

Welke voordelen biedt het inzetten van rollenbanen voor een bedrijf? Afhankelijk van de wensen van een bedrijf zijn ze zowel aangedreven als niet-aangedreven verkrijgbaar. Ook zorgen ze voor meer efficiëntie in zowel automatiserings- als in logistieke oplossingen. Bovendien kunnen ze op maat en modulair in de productieomgeving worden ingepast. Mocht inpassing in de productieomgeving van een bedrijf niet mogelijk zijn, dan zijn er ongetwijfeld goede alternatieven beschikbaar. Mogelijke alternatieven die dan kunnen worden ingezet zijn rubber transportbanden, kunststof transportbanden of kettingbanen.

 

https://www.fssolutions.nl/oplossing/rollerbaan/