A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe werkt een infrarood sauna?

Eigenlijk is het correcter om te spreken van een infraroodcabine in plaats van een infraroodsauna. Een veelgestelde vraag is ook, beter een infraroodcabine of een Finse sauna? Wat is het verschil? Laten we proberen enkele vragen te beantwoorden.

Wat is een infraroodcabine en hoe werkt hij

Het gebruik van de infrarood sauna van Elite Wellness is vergelijkbaar met zonnebaden zonder te zweten: hij werkt met infraroodstralen die onder de huid doordringen en deze opwarmen. Maar terwijl de lichaamstemperatuur wordt verhoogd, blijft de luchttemperatuur constant. Toch dringt de energie in infraroodsauna’s veel dieper door, waardoor een thermoregulerende reactie op gang komt.

De infrarood sauna van Elite Wellness is het resultaat van een experiment waarbij werd gedocumenteerd hoe warmte kon worden overgedragen door een onzichtbare vorm van licht, het infrarode licht dat warmte imiteert en verschaft die vergelijkbaar is met die van de zon zonder het zweten te belemmeren.

Wat zijn de verschillen tussen infrarood en Finse cabines.

Laten we beginnen met de temperatuur: in een infraroodcabine kan de temperatuur maximaal 60 °C bereiken, vergeleken met 80°-90°C in traditionele sauna’s. De mildere temperatuur betekent dat je zo lang in een infraroodcabine kunt blijven als je nodig hebt, zonder dat je vroegtijdig moet vertrekken of een koude douche moet nemen.

Een populair gegeven over infraroodcabines zijn de kosten, d.w.z. zowel de aanschafprijs als de verbruiks- en onderhoudskosten. Wat het eerste aspect betreft, variëren de prijzen naar gelang van de prestaties op basis van de gebruikte panelen en het aantal geïnstalleerde panelen.

Wat het onderhoud betreft, zijn infraroodcabines vrij goedkoop, omdat ze alleen werken met een stroomvoorziening. Als we een gemiddeld verbruik willen schatten, kunnen we uitgaan van enkele tientallen centen per gebruiksuur.

Voordelen van de infraroodsauna van Elite Wellness

In vergelijking met traditionele sauna’s wordt de behandeling met infraroodcabines aanbevolen voor plaatselijke aandoeningen, zoals artritis, ischias en reuma, net als voor algemene gezondheids- en schoonheid doeleinden.

Maar om specifieker te zijn, hier zijn enkele voordelen van een infraroodsauna:

  • Het verwarmingsproces verwijdt de lymfeklieren en activeert het zweten;

  • Ontspannen weefsels zullen beter van bloed worden voorzien, wat een doeltreffender effect heeft tegen verstuikingen, kneuzingen, verwondingen en ontstekingen;

  • Positieve effecten kunnen worden bereikt in geval van reuma of spit;

  • Een verbeterde bloedcirculatie kan het zuurstoftransport in het lichaam verbeteren;

  • >Het metabolisme en de bloedsomloop zullen geactiveerd worden;

  • Verbeterde ontspanning, wegwerken van stress en een gevoel van welzijn.