A brand new year
Image default
Gezondheid

Wat is regressietherapie?

Een goede basis is onmisbaar in jouw bestaan. Het helpt jou om in balans te zijn en je uit te strekken naar groei. Toch doen zich situaties in ieder mensenleven voor waar je geen invloed of controle over hebt. Ze kunnen jou belemmeren om het maximale uit je leven te halen. Regressietherapie helpt jou deze zaken alsnog een plekje te geven. Laten we deze behandelmethode van dichtbij bekijken. 

Wat is regressietherapie? 

Regressietherapie is een behandelvorm en methode die jou het verleden laat herbeleven en verwerken. Zo ga je terug naar de gevolgen die het met zich heeft meegebracht en die jou in het nu belemmeren. Dit zijn bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen of situaties die veel impact op jou hebben gehad en dat nog steeds doen. Regressietherapie helpt jou om al deze ervaringen goed te verwerken. 

Voor wie is regressietherapie bedoeld? 

Regressietherapie wordt ingezet bij allerlei soorten klachten en symptomen. Zo wordt deze methode veelvuldig ingezet bij mensen die kampen met trauma’s. Je kunt ook een beroep doen op regressietherapie als je last hebt van een burn-out, kampt met een depressie, midden in een rouwperiode zit of problemen ervaart omtrent eten. Er zijn eigenlijk talloze problemen die in aanmerking komen om te worden behandeld met regressietherapie. Let op dat je niet kampt met verslavingen. Dit staat goede resultaten in de weg. 

Wat levert regressietherapie jou op? 

Regressietherapie helpt jou om opnieuw in balans te komen met jezelf. Wat biedt het jou nog meer aan voordelen? 

– Je geeft zaken uit het verleden voorgoed een plekje. 
– Je bent niet langer slaaf van wat jou is overkomen. 
– Je klachten en problemen waar je mee worstelt nemen af. 
– Door een optimale verwerking kun je weer groeien als mens. 

Volg regressietherapie bij een erkende regressietherapeut en kom in het reine met jezelf en je omgeving.

https://www.zoma-opleidingen.nl/