A brand new year
Image default
Gezondheid

Waarom wegwerphandschoenen veel worden gebruikt bij voedselbereiding en horeca

Wegwerphandschoenen zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de medische praktijk, omdat ze sterilisatie en andere taken veel gemakkelijker maken. Of het nu gaat om een chirurgische ingreep of om eenvoudig laboratoriumwerk, wegwerphandschoenen zijn de juiste keuze. De beschikbare soorten handschoenen kunnen echter erg verwarrend zijn.

Hier is een korte vergelijking tussen wegwerphandschoenen van latex, vinyl en nitril.

Latexhandschoenen zijn gemaakt van rubberlatex. Dit zijn de meest voorkomende wegwerphandschoenen die in medische kantoren en klinieken over de hele wereld worden aangetroffen. Ze hebben echter één groot nadeel: ze maken het buitengewoon moeilijk om met gevoelige gebieden om te gaan, zoals die welke door bacteriën worden aangetast. Latexallergieën komen ook vaak voor. Als het gaat om deze allergieën, is latex de van materiaal gemaakte handschoenen die het vaakst worden voorgeschreven door artsen.

Vinylhandschoenen zijn gemaakt van synthetisch vinyl. Hoewel het niet dezelfde gevoeligheid biedt als latex, is het niet zo waarschijnlijk dat het latexallergieën veroorzaakt. Het gebrek aan gevoeligheid maakt ze echter minder populair bij patiënten. Ze hebben het voordeel dat ze goedkoper zijn dan wegwerphandschoenen.

Nitrilhandschoenen hebben een poedervrije coating die zorgt voor een verhoogde gevoeligheid voor bacteriën. Hoewel poedervrije handschoenen geen verhoogde gevoeligheid bieden, bieden ze wel meer comfort. Omdat de huid een glad oppervlak heeft en meer comfort betekent minder een barrière tussen de handschoen en de huid, maakt dit de drager veel comfortabeler tijdens hun chirurgische of laboratoriumtaken.

Wegwerphandschoenen voor medisch gebruik hebben andere eigenschappen dan onderzoekshandschoenen. Nitril onderzoekshandschoenen en poedervrije latex handschoenen zijn bijvoorbeeld beide niet gevoelig voor latexproteïnen. Niet-gechloreerde handschoenen bieden echter een veel hoger niveau van comfort en beweeglijkheid. Ook is gebleken dat patiënten die poedervrije onderzoekshandschoenen droegen tijdens een chirurgische ingreep, minder complicaties hadden dan patiënten die wegwerphandschoenen droegen.

Wegwerphandschoenen kunnen voor vrijwel elk type klus worden gebruikt. Dit betekent dat artsen met slechts één paar wegwerphandschoenen verschillende taken kunnen uitvoeren. Hoewel ze voor allerlei medische en chirurgische taken kunnen worden gebruikt, kunnen we gerust stellen dat ze de beste combinatie bieden van comfort, behendigheid en veiligheid.

Wegwerphandschoenen zijn niet alleen veilig voor de handen, maar ze zijn ook buitengewoon nuttig omdat ze voor verbeterde behendigheid zorgen. Omdat ze geen proteïne, olie of latex bevatten, worden een paar wegwerphandschoenen een effectieve vervanging voor standaard lederen of latex handschoenen. Als de handschoen correct wordt aangebracht, hoeft hij zich geen zorgen te maken over huidbeschadiging. Dit komt doordat de handschoenhuid niet dezelfde gevoeligheid heeft als de huid van een normale mens. Omdat een handschoendrager niet wordt blootgesteld aan het eiwit, treden irritaties of allergieën niet op. Dit betekent dat patiënten hun taken kunnen uitvoeren in de wetenschap dat er geen gevaren onder hun nagels op de loer liggen.

Over het algemeen zijn er veel redenen waarom wegwerphandschoenen van pas komen. Met al deze voordelen zou je kunnen stellen dat het zonde zou zijn om niet te investeren in handschoenen voor eenmalig gebruik die net zo lang meegaan. Met de juiste zorg kan een handschoen voor eenmalig gebruik hetzelfde niveau van comfort, veiligheid en duurzaamheid bieden als twee of drie wasbeurten van conventionele wegwerphandschoenen. Als u handschoenen voor eenmalig gebruik wilt kopen voor het bereiden van voedsel, is het belangrijk om de hygiënische en hygiënische normen te volgen. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met een professionele agent.