Professionele acupunctuur in Koog aan de Zaan

Om een acupunctuur in Koog aan de Zaan en omgeving goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk te weten wat de principes zijn van deze behandeling. De acupunctuur Koog aan de Zaan werkt namelijk volgens het principe dat het lichaam in balans moet zijn door middel van verschillende banen die in het lichaam stromen. Op het moment dat deze stromen van energie in het lichaam worden verstoord, zorgt dit voor een lichaam dat niet in balans/evenwicht is, wat er dus voor zorgt dat je je niet goed voelt of ziek voelt. Om dit balans weer te herstellen en ervoor te zorgen dat de twee tegengestelde aanvullende krachten weer in balans komen, is een acupunctuur Koog aan de Zaan behandeling een goed idee. 

Oude Chinese geneeskunst

Acupunctuur Koog aan de Zaan gaat uit van het oude principe dat yang en yang elkaar stimuleren en elkaar aanvullen. Zo is Yin hierin de vrouwelijke kracht en Yang is de tegengestelde, mannelijke kracht. Yin is dan ook vrij passief en rustig te noemen en hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld kou, zwelling en donker. Aan de andere kant staat yang die zorgt voor licht en warmte. Wanneer deze twee niet in balans zijn kans it zorgen voor ziekte en ook kwalen. 

Prikkelen energie banen

Door de acupunctuur Koog aan de Zaan behandeling wordt het lichaam als het ware geprikkeld om weer op de juiste manier te bewegen en in balans te komen. De acupunctuur Koog aan de Zaan behandeling maakt dan ook gebruik van bijvoorbeeld het plaatsen van diverse naalden. Deze naalden verschillen in dikte en lengte. Welke gebruikt worden hangt af van de plaats waar ze gebruikt moeten worden. Voor sommige onderdelen in het lichaam worden dikke naalden gebruikt, en voor andere onderdelen in het lichaam kunnen juist weer dunnere naalden gebruikt worden.

https://acupunctuur-sportmassage.nl/acupunctuur-koog-aan-de-zaan/