A brand new year
Image default
Gezondheid

Magnesium slikken voor het slapen gaan: wat je moet weten

Misschien heeft u de hype rond magnesium voor het slapen gaan. Magnesium is een van de essentiële mineralen die het lichaam helpen te functioneren en die volgens Harvard Health meer dan 300 chemische reacties in het lichaam beïnvloeden. Een van de rollen van magnesium, zo blijkt uit onderzoek, kan liggen in de regulatie van de slaap. Beperkte studies hebben gesuggereerd dat magnesiumsupplementen nuttig kunnen zijn voor een betere slaap – maar het uitwerken van de tijd die nodig is om ze in te nemen, en of magnesiumsupplementen de juiste oplossing zijn voor uw slaapproblemen, is complexer dan het lijkt.

Er zijn echter een paar beperkingen aan het idee dat magnesium als slaapmiddel dat je voor het slapengaan inneemt. Ten eerste, de studies die aantoonden dat magnesium hielp bij het slapen, hadden één bepaald studiegebied: mensen ouder dan 50 jaar. “Op dit moment is het enige onderzoek dat aantoont dat deze supplementen de slaap verbeteren, gedaan bij oudere volwassenen, dus het is niet duidelijk hoe ze andere populaties beïnvloeden”, schreef Healthline. De Gezondheid van Harvard merkt ook op dat in die studies, magnesium slechts ,,kleine voordelen toonde,” toevoegend: “Met zo’n beperkt bewijs, is het moeilijk om regelmatig gebruik van magnesium voor slapeloosheid sterk te ondersteunen.”

In een ander geval werden magnesiumsupplementen in deze studies niet als slaappillen toegediend, net voor het slapen gaan. Ze waren gericht op het verhogen van het magnesiumgehalte in het algemeen, en werden verspreid over de dag. Een van de meest geciteerde studies, een studie uit 2002 over magnesium en slapen op ouderen, gaf de deelnemers 500mg magnesium per dag, in de vorm van 250mg supplementen die twee keer per dag, ’s morgens en ’s avonds moesten worden ingenomen. De studie vond plaats gedurende acht weken, met als doel het magnesiumgehalte van de deelnemers in het algemeen op te bouwen.

Het nemen van magnesium op een bepaald moment van de dag, met andere woorden, lijkt niet gebonden te zijn aan de slaapkwaliteit – en de beste studie die we hebben geeft aan dat je het waarschijnlijk beter kunt verspreiden dan het in één dosis in te nemen. Er moeten echter meer studies worden gedaan om aan te tonen wanneer magnesiumsupplementen het beste kunnen worden ingenomen voor de slaapkwaliteit.

Hoe dan ook, het is de moeite waard om met uw arts te praten over uw slaapproblemen, en te bespreken of het het resultaat is van een vitaminetekort, of van bredere leefstijlkwesties. Ze kunnen u helpen uitzoeken wat de oorzaak is van uw slaapproblemen en wat de meest geschikte behandeling daarvoor is. Voor verdere informatie over magnesum kun je bij Slaapwijsheid.nl terecht.

https://slaapwijsheid.nl/slaapmiddelen/magnesium-diepere-slaap/