A brand new year
Image default
Gezondheid

Hoe voorkom ik knetteren van mijn e-sigaret?

Heb je toevallig ook de volgende vraag: Waarom knettert mijn e sigaret? Hiervoor zijn een aantal verschillende oorzaken. Lees hieronder de meest voorkomende.

Kies verschillende e-vloeistoffen
Hoe dunner de e-vloeistof, hoe groter de kans dat je met een overstroomde spoel en het knallen en knetteren in uw verstuiver terechtkomt. Dit is veel waarschijnlijker met hoge-PG-sappen. Hoe hoger de kwaliteit van je e-sappen, hoe minder waarschijnlijk het is dat je met deze kwestie te maken zult gaan krijgen.

Controleer de spoel
Sommige spoelen zijn gedraaid of gevlochten, waardoor een groter oppervlak ontstaat om meer damp te krijgen. Dit kan ook leiden tot luider knallend geluid als de e-vloeistof in alle kleine ruimtes in de vlecht komt. Dit is niet precies te voorkomen, maar het is iets om op te letten bij het overwegen van een nieuw e-sigaret apparaat.

Sommige mensen krijgen ook het knallende geluid als hun apparaat een smalle druppel heeft, als gecondenseerde damp kan vast komen te zitten binnen en het binnendeel kan blokkeren. Een andere functie om op te letten is een breder infuus/schoorsteen.

Het beste wat je kunt doen is leren om de knetters en knallen te waarderen als onderdeel van de vaping ervaring. Een vriend van mij zegt dat het is als “naast een knisperend haardvuur zitten”. Maar als het echt vervelend is, probeer dan een paar van deze trucs en kijk of je een verschil ziet.

Probeer te kiezen uit een assortiment van verschillende e-sigaretten en e-juices zodat je kunt experimenteren en de perfecte mix en smaak voor je kunt vinden.

https://damp-e.nl/blog/e-sigaret-knettert