A brand new year
Image default
Gezondheid

eiwitrijk voedsel schema

Door verschillend eiwitrijk voedsel te combineren kun je gemakkelijk jou eigen dag of week schema samenstellen. In dit artikel geef ik verschillende voorbeelden en informatie over hoe je op een gezonde en eiwitrijke manier de dag door komt!

Eiwitrijk eten kan je op alle momenten van de dag, of het nu voor het ontbijt is of voor het avond eten. Hieronder geef ik in een schema een aantal voorbeelden over wat je zo allemaal zou kunnen eten gedurende de dag.

Dagschema:

Ontbijt
Begin jou dag met een rijstwafel met magere kipfilet mocht je rijstwafels niet lekker vinden kun je deze ook vervangen door volkoren knäckebröd. Leev havermout is ook een gezond alternatief om de dag te beginnen, deze havermout heeft 13,5 g eiwitten per 100gram. GRØD is ook een lekker alternatief om de dag mee te beginnen, dit product is afkomstig uit Denemarken en is handig verpakt in bekers zodat je het ook eventueel mee kan nemen. Op elke beker zit tevens ook een topping bakje die je aan je haver-gerstpap of haver-quinoa pap kunt toevoegen.
Voor de haver-gerst pap variant is de topping: hazelnoten,rietsuiker en gevriesdroogde frambozen. De haver-quinoa heeft als topping: Moerbeien,cacao nibs en ook de gevriesdroogde frambozen.

Drinken
Op het gebied van dranken zijn er ook vele mogelijkheden te vinden in het koelschap. Zo zijn er veel zuivel producten te vinden zoals: yoghurt drinks, soja melk, chocomelk, etc. Al deze zuivel drankjes bevatten vaak veel eiwitten, het enigste nadeel is dat er meestal veel suiker aan toe is gevoegd. Maar de meeste zuivel dranken hebben meerdere varianten kies dan het liefst voor een met minder suiker of eentje zonder toegevoegde suikers. Enkele voorbeelden van proteïne rijke dranken zijn: Vifit Protein aardbei-rode bes en Breaker High Protein in de smaken kokos en bosbes banaan.

http://wheyprotein.nl/eiwitrijk-voedsel-schema/