A brand new year
Image default
Gezondheid

Alles over Chlamydia

Alles over Chlamydia

Chlamydia is een erg besmettelijke SOA die van de ene persoon aan de andere persoon kan worden overgedragen. Dit gebeurt veelal tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap door twee personen. Chlamydia wordt op deze manier overgedragen doordat het moeilijker op andere manieren gaat. De reden hiervoor is dat op de andere plekken vaak een dikkere huid zit bij personen. 

Op plekken waar de huid een normale dikte heeft is het moeilijker voor een SOA zoals chlamydia om door te dringen en zich te nestelen. Promiscuïteit is een grote risico-indicator bij het verspreiden van chlamydia over andere personen. Het is een erg lastige SOA om te bestrijden doordat de symptonen zich relatief laat voordoen. De werkelijke fysieke klachten komen op een later stadium waardoor veel personen te laat beginnen met de genezeing van chlamydia.

Wanneer een vrouw bevalt van een kind kan het ook voorkomen dat dit kind wordt geboren met de SOA chlamydia. Wanneer de moeder de SOA heeft tijdens de bevalling kan dit worden doorgegeven aan het kind waardoor de kans op ziektes groter wordt. De voornaamste ziektes waar het kind hierdoor kans op krijgt is het krijgen van oog- of longontsteking tijdens de eerste drie maanden van het kind.

Incubatietijd Chlamydia

De SOA incubatietijd verschilt per verkregen SOA en dit maakt dat het voor veel mensen als onoverzichtelijk kan overkomen. De incubatietijd van Chlamydia kan ervoor zorgen dat iemand die deze SOA heeft er te laat bij is. De reden hiervoor is dat wanneer iemand zich laat testen tijdens de incubatietijd van Chlamydia het kan voorkomen dat de SOA nog niet door deze test wordt ontdekt. De persoon die de test heeft gedaan waant zich in dit geval veilig terwijl niets minder waar is.

De incubatietijd van Chlamydia is niet de tijd tot wanneer de eerste fysieke klachten zich voordoen. Dit is de tijd vanaf het moment dat de persoon onveilige geslachtsgemeenschap heeft gehad en de SOA heeft ontvangen tot het moment dat de SOA zich dusdanig heeft ontwikkeld dat het zich toont tijdenes een SOA test.

Wanneer de incubatietijd van Chlamydia voorbij is kan de persoon die de SOA heeft zich veilig en betrouwbaar laten testen op de SOA. Hierdoor komt hij of zij erachter wat hij of zij moet doen om van deze SOA af te komen. De incubatietijd voor deze SOA is 14 dagen. 

U kunt meer informatie vinden op de website van Testalize. Een grote en betrouwbare webshop om je thuis veilige te laten testen op een SOA.

https://testalize.me/soa/incubatietijden/