A brand new year
Image default
Bedrijven

Parketlak

Om de paar jaar veranderen de stijlen die gebruikt worden door binnenhuis architecten. De ene keer is het ene in, en een paar jaar later weer wat anders. Zo was het een aantal jaar geleden in om een soort bar te hebben in je keuken. Waar een paar barkrukken aan stonden waar aan gegeten kon worden. Tegenwoordig is het meer in om van je keuken een centraal punt in huis te maken. Net als de woonkamer. Het is ook niet zo gek dat dit een trend is geworden. Koken is in de afgelopen 10 jaar een passie van velen mensen geworden en lekker eten vinden we steeds belangrijker. Vandaar dat de horeca ook uit zijn voegen is gebarsten in de afgelopen jaren. De restaurants en speciaalzaken zijn als paddenstoelen uit de grond gekomen.

Maar verder over de binnenhuisarchitectuur. De woonkamer vinden we dus iets minder belangrijker dan vroeger. Maar dat is niet het enige wat verandert. Ook de kleuren van onze meubels, muren en vloeren veranderen. Vooral de vloer verandert erg snel. Zeker als je een parketvloer hebt is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het is natuurlijk niet het goedkoopste materiaal en niemand heeft er zin in om het na een aantal jaar al te moeten ontvangen. Er komen namelijk snel krassen op en de kleur kan veranderen door het licht en het gebruik. Daarom is het handig om een beschermlaag erop aan te brengen, zoals parketlak. Deze zorgt voor een laagje over de parketvloer heen en beschermt deze tegen krassen en verkleuringen.

Wat de trend is van de afgelopen jaren is om er niet alleen een parketlak overheen te doen, maar om het ook in de was te zetten. Zo is whitewash verf erg populair. Door deze verf wordt, het woord zegt het al, je vloer een stuk witter.

https://www.moosefarg.nl/