A brand new year
Image default
Eten en drinken

Ontdek de heerlijke Chinese keuken

De Chinese keuken is zo uniek omdat zij beïnvloed is door veel verschillende culturen, waaronder de Mongoolse, Tibetaanse, Indiase en westerse. China is zo’n groot land dat het eten uit slechts een van de provincies drastisch kan verschillen van de volgende. Leer meer over enkele van de populairste gerechten in China en wat ze zo uniek maakt!

1. Wat is de Chinese keuken

De Chinese keuken is een van de meest diverse en uitgebreide keukens ter wereld. Met zijn wortels in Mongoolse, Tibetaanse, Indiase en westerse culturen is het niet verwonderlijk dat de Chinese keuken zo sterk verschilt van regio tot regio. Elk met hun eigen unieke smaken en ingrediënten.

2. Waarom is de Chinese keuken zo populair?

De Chinese keuken heeft de laatste jaren over de hele wereld enorm aan populariteit gewonnen. Een van de belangrijkste redenen voor die populariteit is dat de Chinese keuken zo divers is – er is voor elke smaak wel een Chinees gerecht te vinden. Bovendien is de Chinese keuken zeer gezond, met een hoog aandeel groenten en weinig vlees. Dit staat in schril contrast met het westerse dieet, dat vaak veel vet en cholesterol bevat. Tot slot staat de Chinese keuken bekend om zijn heerlijke smaken en aroma’s – iets wat mensen van over de hele wereld blijft aantrekken.

3. De populairste gerechten in China

Wat de Chinese keuken betreft, zijn er letterlijk duizenden verschillende gerechten om uit te kiezen. Sommige gerechten zijn echter populairder dan andere en worden beschouwd als must-eats voor elke bezoeker aan China. Hier zijn enkele van de meest populaire Chinese gerechten:

  1. Kung Pao kip – Dit pittige gerecht wordt gemaakt met kip, pinda’sen chilipepers.
  2. Pekingeend – Dit gerecht is een must voor elke liefhebber van Chinees eten. Het is een geroosterde eend die wordt geserveerd met pruimensaus en pannenkoeken.
  3. Chow mein – Dit eenvoudige gerecht wordt gemaakt met noedels, groenten en vlees of zeevruchten.

Als beginner in de keuken is een gerecht uit de Chinese keuken bereiden lang nog niet zo makkelijk. Gelukkig zijn er wel genoeg recepten en kookvideo’s online te vinden die je hierbij kunnen helpen. Geen zin om te zwoegen in de keuken? Dan kun je altijd nog genieten van de heerlijkste gerechten, bijvoorbeeld bij de Chinees in Beek.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-beek/