A brand new year
Image default
Eten en drinken

De lekkerste Chinese gerechten

Trek in Chinees eten Elsloo maar weet je niet zo goed wat je moet bestellen? Wij nemen de 10 heerlijkste gerechten met je door. Hopelijk helpt het je bij het maken van je keuze of geeft het inspiratie voor wat je volgende keer kunt proberen.

Dumplings

Dumpling zijn al jaren wereldwijd bekend. Dumplings zijn een soort van kleine deegpakketjes die gestoomd, gekookt of gebraden worden. De meest populaire vullingen bestaan uit gehakt, kip, varkensvlees, garnalen en rundvlees. Door de rest van de vulling, bijvoorbeeld door de tientallen verschillende groenten die gebruikt kunnen worden, heeft elke dumpling al snel een compleet andere smaak. Genoeg mogelijkheden om uit te proberen dus.

Chow mein

Chow mein is Chinees gerecht dat meestal bestaat uit roergebakken noedels, ui, vlees, groene paprika en selderij. Het vlees kan varkensvlees, rundlvees, kip of garnalen zijn. Eerst worden de noedels gekookt. Als ze nog nét niet gaar zijn, wordt de noedels nog in de pan gebakken met de andere ingrediënten.

Yang chow

Yang chow is een klassiek gerecht dat bestaat uit gebakken rijst met vlees en groenten. Hét is een wereldberoemd gerecht en is dus overal ter wereld wel te bestellen. Het gerecht wordt gemaakt van gebakken rijst met ham, garnalen en erwten. Door de felle kleuren van het gerecht, zou het je eetlust moeten opwekken. Soms wordt er ook nog wel eens bamboescheuten, champignons, ei en mais aan toegevoegd.

Mapo tofu

Tofu staat bij veel mensen bekend als smakeloze vleesvervanger. Toch is dat helemaal niet zo, je moet alleen weten hoe het op de juiste manier bereid moet worden. En in de Chinese keuken weten ze er wel raad mee. Mapo tofu heeft een pittige, hete smaak door peperpoeder en smaakt extra lekker en fris door de verse lente ui die er meestal aan toegevoegd wordt.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-restaurant-elsloo/