A brand new year
Image default
Entertainment

De Bullebak van Lage Vuursche is terug

In de jaren vijftig hield de Bullebak van Lage Vuursche het kleine dorpje, waar nu ook prinses Beatrix verblijft, in een ijzige greep. Niet veel meer dan een vermoeden kon men bevestigen over de Bullebak. Deze lange gestalte (het woord “man” wordt er wel eens aangegeven, maar kon wederom niet bevestigd worden”) hield zich op in het bos en deed zich tegoed aan de offers die hem werden gebracht.

Als de Bullebak zich niet kon vinden in de offers, sloeg hij genadeloos toe. 

Er circuleren filmpjes over het internet die doen vermoeden dat de Bullebak van Lage Vuursche terug is. Diverse personen zeggen de Bullebak gesignaleerd te hebben.

 

Ooggetuigen

“Het was woensdag en ik liet mijn hond uit. Gewoon, rond koffietijd.” Willy Tersago is nog altijd aangeslagen als ze terugdenkt aan haar ontmoeting met de Bullebak. “Mijn hondje wil altijd en heeft altijd zin om lekker te rennen, maar ineens werd hij stil en begon hij zelfs te piepen. Eerst zag ik niet wat er aan de hand was, maar toen was daar die schim.”

Tersago kon de schim niet voldoende zien, maar ontwaarde een zwart pak en een lange gestalte. “Hij was heel lang. Eerst dacht ik dat het een boom was. Later bleek het de Bullebak te zijn. Zijn gezicht kon ik niet zien.”

 

Politie

De politie krijgt vele meldingen binnen over deze Bullebak van Lage Vuursche. Een onderzoek doet de politie nog altijd niet. “Daar zien we geen zaak in,” zegt korpschef Hanno de Vries. “Er moet eerst een strafbaar feit gepleegd zijn. En dat is niet aan de orde. Voor hetzelfde geldt is het een of andere grappenmaker die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Dit bos wordt door een heel divers publiek bezocht, weet u?”

Een grappenmaker zou Willy Tersago de Bullebak niet willen noemen. “Hij was het echt,” stamelt ze.

 

Mythe of legende

De Bullebak van Lage Vuursche deed in de jaren ’50 al veel stof opwaaien. Destijds waren er slechts enkele afbeeldingen van de Bullebak in omloop. Het is dus zeer sterk de vraag of deze Bullebak echt bestaat of deze slechts een mythe is.