A brand new year
Image default
Dienstverlening

Wat kan robotic process automation voor jouw bedrijf opleveren?

RPA (robotic process automation) kan je processen ondersteunen en stroomlijnen wanneer je meerdere vestigingen in het land of zelfs over de hele wereld hebt. Bedenk je maar eens alle keren dat je zat te wachten op informatie of contracten die vanaf de andere kant van de aardbol moesten komen. Het tijdsverschil betekende vaak dat je tot de volgende ochtend moest wachten, omdat ze dan in dat andere land pas klaar waren met het afronden van het proces. Handmatig werd de opdracht gegeven om gegevens met elkaar te delen, door ze pas na het definitief afronden op een centrale server te plaatsen. Dit leverde zoveel vertragingen op, dat je soms wel eens deals misliep. Informatie ontbrak gewoon, of service level agreements in contracten werden niet nagekomen, puur omdat je niet of te laat over de juiste data beschikte.

De toegevoegde waarde van RPA

Frequente handelingen in de procesvoering worden door middel van robotic automation software op een snellere en acuratere manier direct met de juiste locatie gecommuniceerd. De klant heeft vaak geen weet van deze interne processen, maar kan van fouten of vertraging in de dienstverlening wel de dupe zijn. Dit wil je koste wat het kost voorkomen. Het is dan ook verstandig om al vroeg te starten met robotics, want hoe langer je wacht, hoe gecompliceerder je interne processen worden. Het wordt dan steeds lastiger om een overzicht te creeren van wat er eigenlijk allemaal speelt binnen je bedrijfvoering: welke digitale processen er zijn, hoeveel verschillende soorten software gebruikt worden voor verschillende taken en wie op welk moment een rol speelt.

Minder foutgevoelig

Wanneer je zelf een grondige analyse hebt gemaakt van je interne, digitale bedrijfsvoering, of de expertise hiervoor inhuurt, zie je al snel welke rol robotic process automation kan spelen. Je begint met het elimineren van de menselijke factor bij de meest eenvoudige handelingen. Later kijk je naar de complexiteit van processen en de mix van software die gematcht kan worden. Je bent weer toekomstbestendig en kunt excelleren, daar gaat het om.

https://www.novictus.nl/